Teknoparkı İvedik OSB'ye Kaptırdık

Teknoparkı İvedik OSB'ye Kaptırdık

Bünyesindeki 149 firmanın yüzde 65’inin savunma ve havacılık alanında faaliyet gösterdiği Teknopark Ankara’nın Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Gültekin, özellikle havacılık alanında ileriye dönük çalışma planları olduğunu aktardı.

İvedik OSB ve Teknopark Ankara Yönetim Kurul Başkanı Hasan Gültekin, özelliklehavacılık alanında ileriye dönük çalışma planları olduğunu belirterek, “İlk adım olarak şu anda çalışmasını yürüttüğümüz Ekonomi Bakanlığı destekli Sivil ve Savunma Amaçlı Kullanılan İnsansız Hava Araçlarında Rekabeti Artırma ve İhracatı Geliştirme Projesi devam ediyor” dedi. Milli Muharip Uçak Projesi kapsamında iş birliği fırsatlarının değerlendirilmesi maksadıyla düzenlenen “Türkiye-İngiltere Endüstriyel İş Birliği Günleri” etkinliği, Teknopark Ankara’da düzenlendi. Burada konuşan Gültekin, bölgeleri hakkında bilgi verdi.

Çubuk'a Kurulması Planlanıyordu İvedik OSB'ye Kaydı

YÜZDE 65’İ SAVUNMA SANAYİNDE

Teknopark Ankara’nın 2014 yılında Bakanlar Kurulu Kararı ile Teknoloji Geliştirme Bölgesi ilan edildiğini anlatan Gültekin, “İvedik OSB Bölge Müdürlüğü ve Yıldırım Beyazıt Üniversitesi ortaklığında kurulan Teknopark Ankara, İvedik OSB içerisinde konumlandırılıyor. Şubat 2015’te inşaat çalışmaları başlamış olan Teknopark Ankara’nın birinci etabı Mayıs 2017’de faaliyete geçti. Şu anda bünyemizde 149 firma bulunuyor. Bu firmaların yüzde 65’i savunma sanayi ve havacılık sektöründe faaliyet gösteriyor” bilgisini verdi.

REKABET GÜCÜNE DOPİNG

Başkan Gültekin, Teknopark Ankara olarak, ülkenin ve bölgenin ulusal ve bölgesel hedeflerine katkıda bulunarak uluslararası ekosisteme entegre olmayı, Ar-Ge ve inovasyon kültürünün benimsetilmesini sağlayacak üniversite-sanayi iş birliği mekanizmaları ve kurumlarını barındıran bir ortam sunmayı, akademik birikimin ve araştırma sonuçlarının ekonomik katma değere dönüştürülmesini sağlamayı, ülkenin ekonomik ve teknolojik düzeyinin yükseltilmesine ve böylece ülkenin uluslararası rekabet gücünü artırılmasına katkıda bulunmayı kendimize hedef edindiklerini kaydetti. Özellikle havacılık alanında ileriye dönük çalışma planları olduğunu aktaran Gültekin, “İlk adım olarak şu anda çalışmasını yürüttüğümüz Ekonomi Bakanlığı destekli Sivil ve Savunma Amaçlı Kullanılan İnsansız Hava Araçlarında Rekabeti Artırma ve İhracatı Geliştirme Projesi devam ediyor” dedi.

 

TEKNOLOJİK ÜRETİM ÜSSÜ

Bu çalışmalar doğrultusunda en büyük hedeflerinin, İvedik OSB’nin teknolojik üretim üssü haline dönüştürülmesini sağlamak olduğuna dikkat çeken Başkan, “Gerçek sanayi-üniversite-teknoloji ekosistemini bölgeye entegre edilmesiyle sağlayarak tüm bölgeyi ‘Ar-Ge Vadisi’ özelliğine kavuşturmayı, teknolojik fikirlerin ürüne dönüşmesine katkı sağlamayı, Ar-Ge ve inovasyon ile ekonomik katma değer için yeni modeller sunmayı amaçlıyoruz. Ve bu yolda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Umarım, hepiniz için bu çalıştay faydalı ve sonuç odaklı bir etkinlik olmuş olacaktır. Teknopark Ankara ve İvedik Organize Sanayi Bölgesi olarak Savunma Sanayi alanında bu tür çalışmaları desteklemek için her zaman hazır olduğumuzu n bilinmesini isterim” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum