Tasarımcılık hayali evinde gerçek oldu

Tasarımcılık hayali evinde gerçek oldu

Çubuk'ta yaşayan ev hanımı Kübra Arkan, atölyeye çevirdiği evinde tasarladığı süs eşyaları yapıyor.

Arkan'ın (23) tasarım tutkusu ilkokulda başladı. Eline geçen her malzemeden süs eşyası yapan Arkan, "Büyüyünce tasarımcı olacağım" diyerek, hayaller kurdu. Arkan, annesinin rahatsızlığı ve imkansızlıklar nedeniyle eğitimini devam ettiremedi.

Evlendikten sonra hayalini gerçekleştirmek için eşinin de desteğiyle evini küçük bir atölyeye çeviren Arkan, internet üzerinden müşterilerine ulaşarak onların hayalleri ve istekleri doğrultusunda süs eşyaları tasarlıyor. Arkan, ürünlerini 21 şehire göndermenin mutluluğunu yaşıyor.

Eğitim almamasına rağmen çocukluk hayalini gerçekleştirmenin sevincini taşıdığını söyleyen Arkan, siparişleri karşılamak için kendisine ait bir atölye açarak mesleğinde ilerlemek istediğini belirtti.

Bir taraftan ailesi ve çocuğuyla ilgilendiğini diğer yandan da gelen siparişleri karşılamak için gece gündüz çalıştığını aktaran Arkan, "’Evde kendim için çeşitli ürünler yapıyordum. Bunları komşularım gördü ve çok beğendiler. Onlara da ürünler yapmaya başladım. İlk ürünüm gelinlik için spor ayakkabı oldu. O çok beğenildi. Ondan sonra bu işe devam etmeye karar verdim." dedi.

"İnsanları mutlu etmeyi seviyorum"

Sipariş usulü ve isteğe göre tasarımlar hazırladığını anlatan Arkan, hedefinin Türkiye'nin 81 iline ürünlerini göndermek olduğunu dile getirdi.

Kahve takımları ve porselen tabaklar üzerine çizmeyi çok sevdiğini dile getiren Arkan, şu değerlendirmede bulundu:

"Ankara'dan sonra farklı şehirlere de ürünlerimizi göndermeye başladık. İstanbul, İzmir, Malatya, Konya, Kayseri, Sivas, Bursa derken 25 ile ürünlerimizi gönderdik. Müşterilerimiz internet üzerindeki sayfamızdan ve tanıdıklar vasıtasıyla bize ulaşıyor. Gelin ayakkabısı, gelin buketi, gelin kuşağı, damat ve gelin fincanları, nikah şekeri, bebek şekeri, bebek takımı, bebek tulumu, bebek ve gelin tacı gibi bir çok ürünleri tamamen kendim tasarlayıp yapıyorum."

Müşterilerin taleplerini de geri çevirmediğine değinen Arkan, insanların hayallerini gerçekleştirerek, onları mutlu etmeyi sevdiğini ifade etti.

Arkan, ürünleri çeşitlerine göre 25 lira ile 250 lira arasında fiyatlara sattığını sözlerine ekledi.

Eşinin hayalini gerçekleştirmek amacıyla kendisine destek olduğunu vurgulayan Necati Arkan, "Eşim çok istekli ve azimli çalışıyor. Onun hayalini inşallah gerçekleştireceğiz. Ben de sosyal medyada satışlarında yardımcı oluyorum ve kargo işleriyle ilgileniyorum." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.