Tarım Kredi Koop'tan Çiftçilere Çağrı

Tarım Kredi Koop'tan Çiftçilere Çağrı

Tarım Kredi Kooperatifleri (TKK) Ankara Bölge Birliği, çiftçilere, "Borcunuzu ödeyin her ihtiyacınızı karşılayalım." çağrısı yaptı.

Birliğe bağlı beş il ve bazı ilçelerle birlikte Çubuk ilçesinde tahsilatla ilgili toplantı yapan Ankara Bölge Müdürü Bekir Akbey, 2 yıldır kuraklıktan dolayı yaşanan sıkıntıların 2009 yılında tarımsal üretimin artmasıyla sona erdiğini belirtti. Yağışlarla birlikte çiftçilerin son yılların en verimli dönemini geçirdiğini dile getiren Akbey, Toprak Mahsulleri Ofisi'nin de piyasaya oranla çiftçinin ürünlerini iyi fiyatla aldığına dikkat çekti.

Gübre fiyatlarının ve diğer tarımsal girdilerin geçen yıla göre önemli oranda azaldığını aktaran Akbey, "Çiftçilerimiz kooperatiflere olan borçlarını kolaylıkla ödeyip düşük faizle kredili mal alabilirler""dedi

Tarım Kredi Kooperatifleri olarak indirimli faizlerle kredi kullandırmak sureti yle çiftçilere önemli ölçüde katkı sağladıklarını vurgulayan Akbey, ""Borcunu yatırmaktan imtina eden çiftçilerimiz daha çok zorda kalacak. Hemde iki türlü zorda kalacak. Birincisi takipteki borcuna yüksek oranda faiz işleyeceğinden borç yükü artacak. İkincisi de düşük faizli kredilerden faydalanamayacağından dışardan yüksek faizle kullanacağı kredilerden dolayı daha çok para ödemiş olacaklardır"" şeklinde konuştu.

-Borçlarınızı Yatırın Her İhtiyacınızı Karşılayalım

Bütün ikazlara rağmen çiftçilerin bir takım beklentilere girdiğini ifade eden Akbey, borçlar ertelenecek veya taksitlendirilecek beklentileri içerisine girenler hüsrana uğredığının altını çizdi. Akbey,""Çiftçilerimiz borçlarını ödesin ve bütün ihtiyaçlarını indirimli faizle biz karşılayalım. Gerekli teminatı veren ortaklarımızın kredilerini yükseltelim. Sizi kimseye muhtaç etmeyelim" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.