Tarihteki Önemli Olayları Maketlerle Anlatıyor

Tarihteki Önemli Olayları Maketlerle Anlatıyor

Çubuk sosyal bilgiler öğretmeni, 15 Temmuz darbe girişimi ile tarihteki önemli savaş ve gelişmeleri maketlerle yaptıkları canlandırmayla öğrencilerine anlatıyor.

Çubuk Ortaokulunda görev yapan öğretmen Ahmet Aydın, öğrencilerinin özellikle tanık olmadıkları olay ve gelişmeleri, güçlü görsellerle daha iyi kavraması için derslerini maketlerle yapmaya karar verdi.

İstanbul'un fethinden Çanakkale Savaşı'na, Türklerin savaş taktiklerinden 15 Temmuz darbe girişimine kadar öğrencilerinin de desteğiyle çok sayıda maket hazırlayan Aydın, 4 yıldır derslerini bu şekilde işliyor.

Aydın, yaptığı açıklamada, öğrencilerine tarihi konuları maketler yardımıyla anlattığını, bu uygulamanın çocukların başarısını arttırdığını söyledi.

Maketlerin tarih derslerini görsel zenginlikle işleme imkanı sunduğunu dile getiren Aydın, "Maketler yardımıyla ders anlatmak öğrencilerde kalıcı bir etki yaratıyor ve kolay kolay unutmuyorlar. Bu yöntemin farklı duyulara hitap etmesi dolayısıyla bütün derslerimi bu şekilde anlatıyorum. Amacım gelecek nesillere tarih bilincini görerek ve yaşatarak anlatmak." diye konuştu.

Öğrencilerden Ahmet Karakaş da bu yöntemle işledikleri derslerde anlatılan konuları unutmadıkları, hiç çalışmadan girdikleri sınavlar da bile başarılı olduklarını dile getirdi.

Özlem Yıldırım da maketle ders yaparken adeta zamana yolculuk yaptıklarını vurgulayarak "Maketle dersi dinlemek verimli. Sınavlarda daha iyi notlar almayı başladık." dedi.

Okul Müdürü Muharrem Tuncer ise derslerde anlatılan konuların somutlaştırılıp görsel hale getirilmesinin öğrenmeyi kolaylaştırdığını, bu sayede öğrencilerin sınavlarda daha başarılı olduğunu kaydetti.

- Maketler sergilendi

Okul salonunda düzenlenen etkinlikle de derslerde kullanılan maketler sergilendi. Sergiyi gezen Çubuk Kaymakamı İbrahim Çenet, uygulamayı çok beğendiğini aktardı.

Okul yöneticilerini ve öğretmen Aydın'ı tebrik eden Çenet, şunları kaydetti:

"Öğretmenimiz soyut bilgiden ziyade bilgiyi somutlaştırarak ve projelendirerek daha kalıcı olmasını temin etmiş. Uzak tarihimizi, yakın tarihimizi 15 Temmuz hain darbe girişiminin maketlerini oluşturmuşlar. Tarihi bilinci güçlendirmek için güzel bir çalışma yapmışlar. Tarihi yaşayarak orada kullanılan burçları, surları öğrenerek onlara kalıcı bir eğitim olur."

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.