Taekwondo Kuşak Sınavı Yapıldı

Taekwondo Kuşak Sınavı Yapıldı

Çubuk'ta 40 sporcunun katılımıyla taekwondo kuşak sınavı yapıldı.

Çubuk Belediyesi Kapalı Spor Salonu'nda Taekwondo ve Hapkido antrenörü Raziye Akgül başkanlığında yapılan sınava giren 40 karateci başarılı olarak bir üst kuşağı almaya hak kazandı. Sınava katılan 4-5 yaşlarındaki miniklerin sınavı esnasında aileleri heyecanlı anlar yaşadılar.

Festival etkinlikleri çerçevesinde de gösteriler yapan Yücelhan Spor Kulübü öğrencileri, ikinci dönem kuşak sınavında çoğunluğu çocuk 40 karateci ter döktü. Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden"in de izlediği kuşak imtihanın da verilen hareket ve komutları doğru olarak yerine getiren minik taekwondocular sınavı geçtiklerini öğrendiklerinde kendilerini büyük bir ilgi ile izleyen ailelerine koşarak sevinç çığlıkları attılar.

Karate sporunun hamlıktan olgunluğa doğru bir ilerleme felsefesi olduğunu ifade eden Raziye Akgül, '' Karate sporu doğumdan ölüme kadar bir olgunlaşmayı felsefe edinmiştir. Beyaz, sarı, turuncu, yeşil, mavi, kahverengi ve siyah kuşaklar bu olgunluğa ulaşma renkleridir. Son renk olan siyah kuşakta ise olgunluğun zirveye ulaştığı dönemdir. Merkezimizde yetişen sporcularımız şu anda ağırlık olarak beyaz, sarı ve turuncu kuşaklardan oluşuyor"" dedi

Sporcuların kendisine sevgi gösterisi sunduğu ve birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiği Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, sporcuları ve Raziye Akgül'ü tebrik ederek, ''Ailelerin çocuklarını spor yapması için teşvik etmesi çok önemli. Sporcunun ahlaklı, erdemli, değerlerine saygılı, ülkesini, milletini seven, kitap okuyan, araştıran bireyler olması gerekmektedir. Yapılan yeminden de anlaşılıyor ki bu da tekvandonun felsefesinde bulunmaktadır '" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum