SUFFA DERNEĞİ’NİN 6. OLAĞAN KONGRESİ YAPILDI...

SUFFA DERNEĞİ’NİN 6. OLAĞAN KONGRESİ YAPILDI...

Çubuk SUFFA Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin 6. Olağan Genel Kurul Toplantısı 6 Mayıs 2023 Cumartesi günü saat 14:00’de Çubuk Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşti.

 

ŞUAYİP YAMAN

Çubuk SUFFA Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin 6. Olağan Genel Kurul Toplantısı 6 Mayıs 2023 Cumartesi günü saat 14:00’de Çubuk Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşti.

Tek listenin oylandığı seçimde Yönetim Kurulu Başkanlığına Fehmi Demirtaş yeniden seçildi.

Bundan 10 yıl önce Çubuk’ta kız çocuklarını hafızlığa hazırlamak için yurt yaptırmak amacıyla 2013 yılının Nisan ayında bir dernek kurulmuştu.

Derneğin Adı: Çubuk Suffa Eğitim, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği idi. Kurucu Başkanı : Emekli Müftü Abdurrahim Somuncu idi.

Kurucu Başkan Abdurrahim Somuncu kuruluş amaçlarını da,  “Günümüz teknolojisine göre her türlü teknik donanımlara haiz, öğrencilerin tüm ihraçlarını karşılayacak yaşam alanları ile birlikte 500 kişilik konferans salonunun da bulunacağı modern bir yapının inşallah ilçemize kazandırılmasını istiyoruz.” Şeklinde açıklamıştı.

Genel Kurul Toplantısına; AK Parti Ankara 2. Bölge milletvekili adayları Servet Türkayık ve Abdulvahap Şahin, İlçe Belediye Başkanı Av. Baki Demirbaş, AK Parti Çubuk İlçe Başkanı Erhan Kuşçu, eski Belediye başkanlarından Lokman Özden, BAYDER Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Akdoğan, Suffa eski Yönetim Kurulu Başkanı emekli Müftü Abdurrahim Somuncu, İş Adamlarından; Ünal Öztürk, Hasan Şan, Naci Harman ile Suffa Derneği üyeleri katıldı.

Divan Başkanlığına Ahmet Karakuş, Divan Başkan Yardımcılığına Abdurrahman Filis, Divan üyeliğine ise Çubuk Müftülüğü Şube Müdürü Fatih Balcı seçildiler.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Ankara Melike Hatun Camii İmam Hatibi Nuri Aydın, Kuran Tilaveti okudu.

Gündem maddelerine geçildi.
.
Suffa Derneği Başkanı Fehmi Demirtaş, 2021-2022 yıllarını kapsayan Faaliyet raporunda, Nasıl Devlet de devamlılık esas ise inşaat işinde de devamlılık vardır.

2020-2022 yıllarını kapsayan Pandemi süreci bizimle beraber hayırseverleri de olumsuz yönde etkiledi.

Her şeye rağmen gerek biz ve gerekse hayırseverler boş durmadık. Çalışmalarımızı sürdürdük.

Bölgemizde inşaatı devam eden Suffa Yatılı Hafızlık Kız Kur’an Kursu inşaatımızda sonlara yaklaştık.

Bu iki yıllık çalışma sürecinde;

  • Dokuz katlı yurt binamızın merdiven basamakları, sahanlık mermerleri  ve paslanmaz merdiven korkuluklarının tümü tamamlanmıştır.
  • 360 metrekarelik yemekhane taban granitleri, duvar fayansları, mutfak kısmının bölünmesi, asma tavan yapımı ve boyanması, elektrik, doğalgaz, su altyapısı ve havalandırma sisteminin kurulması, mutfak malzemelerinin alımı, montajı ve doğalgaz aboneliğinin yapılması,
  • 8 duraklı, 8 kişilik 2 afet asansör kabininin kapıları modül 6 için uyumlu ve asansör boşluklarının aydınlatılması,
  • 5 katın kalorifer petekleri, lav oba ve musluklarının alımı ve montajı, derslikler katına 1 adet abdesthane, tüm ıslak zemin ile birlikte WC, banyo, asma tavanları, kat şavt baca kapaklarının yapımı ve montajı tamamlandı.
  • 254 adet ahşap kapılarımız için 15 metre tül, çam kereste, MDF kapı yüzeyi sunta, cam pervaz alımı, yapımı ve boyası tamamlandı. Montajı devam ediyor.
  • Kazan Dairesi kombileri 6 (altı) adet pompaları, baca ve havalandırma sisteminin kurulumu devam etmektedir.
  •  
  • 2550 metrekare laminantın alınması ve döşenmesi, üç kat yemekhane (100 kişilik) masa ve dolapları için malzeme alımı, yapımı ve montajı devam etmektedir.
  • Kursa giriş bölümü için yer granitleri alımı ve döşenmesi, asma tavanı, 2 (iki) adet alimunyum doğramalı cam büro yapımı ve tefrişi, ahşap kolon giydirmeleri devam etmektedir.
  • 9 (dokuz) katlı yurt binasının iç son kat boyası, Yönetim ve Konferans Salonu, Yurt binası dış cephe boyasının yeniden yapılması ve ön cephesinin let ile aydınlatılması devam etmektedir.
  • ENERJİ-SA yetkilileri ile görüşülerek trafo kurulması için yatırım programına alınarak trafo kurulum altyapı sı tamamlanmıştır. Kurs Batı bahçesine 40 metrekare  “Güvenlik Kulübesi” yapılmıştır.
  • Emeği, hayrı ve duası olan tüm Suffa Gönüllülerine Yönetim olarak teşekkür ediyoruz. ifadelerini kullandı.

Suffa Yatılı Kız Kuran Kursu ne zaman açılacak sorusuna, Suffa Yönetim Kurulu Başkanı Fehmi Demirtaş, “Siz hayırseverlerin yardımı ile her an açılabilir. Bunun gerçekleşmesi de hayırseverlerimizin katkısına bağlı.

Dernek olarak SGK’nın yazısını aldık.

Hak ediş bedelleri hazırlandı.

Belediye’ye müracaatımızı en kısa zamanda yapacağız.

Hedefimiz Suffa’yı en kısa zamanda çocuklarımızın hizmetine sunmaktır” diye cevap verdi.

Raporların okunmasına devam edildi.

Denetim Kurulu Raporu Halil Ünsal, Mali Bilanço Raporu ise Muhasebeci İlhan Kılıç tarafından okundu.

Faaliyet Raporu, Denetim Kurulu Raporu ve Mali Bilanço Raporu, Divan Başkanı tarafından  Genel Kurul’un ayrı ayrı oylarına sunuldu. Raporlar Genel Kurul üyeleri tarafından oybirliği ile kabul edildi.

Tahmini Bütçeyi Mustafa Kandemir okudu. Bütçe, Genel Kurul’un oylarıyla oybirliği ile kabul edildi.

PROTOKOL KONUŞMALARI...

İlçe Belediye Başkanı Av. Baki Demirbaş, “Bu eserin bu hale gelmesinde emeği geçenlerden Allah razı olsun

Geç de olsa kızlarımızın hafızlık dersi alması için böyle bir hareketin başlatılması çok güzel oldu.

Geçtiğimiz yıl Belediye olarak Kurs’un çevre asfaltlanması, doğalgaz ve diğer eksikliklerinin giderilmesi için çalışmaları başlatmıştık.

Dün olduğu gibi yarın da Suffa yönetiminin yanında olacağız. Yapılması gerekenlerle ilgili olarak desteklerimiz artarak devam edecek. dedi.

AK Parti Çubuk İlçe Başkanı Erhan Kuşçu, “Emeği geçenlerden Allah razı olsun.

Çocuklarımız bir fidandır. Onları iyi yetiştirmeliyiz ve topluma faydalı ve yararlı bir birey olarak yetiştirmeliyiz.”

AK Parti Ankara 2. Bölge 10. sıra Milletvekili adayı Servet Türkayık, “Allah emeğinizi zayii etmesin . Allah, Kur’an kurslarını ve imam hatipleri eksik etmesin. Allah böyle kurumları yapanları ve yaptıranlardan razı olsun.

AK Parti Ankara 2. Bölge 7. sıra milletvekili adayı Abdulvahap Şahin, “Hafız sayısını artırmak maksadıyla yapılan bu tür harekete vesile olanlardan Allah razı olsun.

Kur’an-ı Kerim hafızlar sayesinde göklere yükselecek.

Bu Kur’an Kursu sayesinde de hafız doktor, hafız mühendis ve hafız avukat yetişecek. Emeği geçenlere teşekkür ederim.

Eski İlçe Belediye Başkanlarından Lokman Özden, “Bugün burada toplanmamamıza vesile olan Suffa Derneği Başkanı ve yönetiminden Allah razı olsun.

28 Şubat da çok sıkıntılar çektik. Allah bu sıkıntıları bir daha göstermesin. Emeği geçenlere teşekkür ederim.

İlçe Müftülüğü adına İlçe Müftülüğü Şube Müdürü Fatih Balcı, “Şehirlerin bir ruhu vardır. Burada yaşayan insanlarda bundan yararlanır.

Emeği geçenlerden Allah razı olsun.

Suffa Derneği Kurucu Başkanı ve Emekli Müftü Abdurrahim Somuncu, “İlçede ilk göreve başladığımda tarih: 14 Mayıs 1954 idi.

Göreve başladıktan bir müddet sonra İlçede Kur’an Kursu açmak istedik. Kadro için izin alamadım.

27 Mayıs 1960 İhtilal inden sonra Avukat Vahit Elverenli’nin ağabeyi Ankara Başsavcısı Mehmet Elverenli’ye gittim. Konuyu kendisine anlattım.

Onun referansı ile tekrar daha önce bize Kur’an Kursu için izin vermeyen Diyanet İşleri Başkanı’na gittim. Bu defa Başkan, nasıl olduysa bu defa Kur’an Kursu izin verdi.

Şimdiki Camii Kebir’in yanında ilk Kur’an Kursu’nu açtık.  Daha sonra da bir Dernek kurduk.

Bundan sonrada At Çayırı’ında İmam Hatip Okulu açmak için Dernek Başkanı Hüseyin Kaya ile yardım toplamaya başladık.  Hatta yardım için kereste bile topladık. Onları sattık. Parasını Okul için kullandık.

Bunlar hatıralarımız...

Hatice Bağ hocamız ile Handan hocamız kızlarımız Kur’an okuyacak diye gelerek bu isteklerini bizlere ilettiler. 2 yıl içerisinde bu çalışmaları hızlandırdık. Allah razı olsun halkımızdan. Hayırsever iş adamlarımızla birlikte Kongre’ye gittik. Ve Çubuk Suffa Eğitim ve Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni kurduk. Şimdi 6 yaşında.

Sonrada Derneğimizi şimdiki genç arkadaşlarımıza devrettik.

Emeği geçenlerden ve bundan sonra emeği geçeceklerden Allah razı olsun.

SEÇİMLERE GEÇİLDİ...

Zorunlu organların seçimine geçildi.

Tek listenin oylandığı seçimde Fehmi Demirtaş’ın Başkanlığındaki  Yönetim Kurulu Asil Üyeliklerine: Muammer Uzun, Yusuf Ünsal, Mehmet Çelik, Hatice Bağ, Handan Muslu, Zeki Benli, Mustafa Kandemir, Adem Bağ, Fethi Can, Cemal Tekin, Hamza Güney, Ferhat Ateş, İzzettin Çoşkun ve Meliha Bal.

Denetleme Kurulu Asil Üyeliklerine ise; Hasan Şan, Hakan Ayaz ve Selahattin Teke seçildiler.

Dernek Başkanlığına tekrar seçilen Fehmi Demirtaş yaptığı teşekkür konuşmasında, Milletvekili adaylarımız burada iken onlardan bir söz almak isterdim. Ama gittiler.

Eskiden ortak hayallerimiz Suffa idi. Şimdi duamız oldu. Allah utandırmasın.

Maddi olarak zor bir süreçten geçiyoruz. Allah yardımseverlerimizde razı olsun.

Suffa’yı hizmete açtıktan sonra da Allah nasip ederse emekli olacağım. İnşallah örnek bir  hizmetle önünüze çıkarız.

Şehirlerin yapı mimarisinin yanı sıra bir de manevi mimarisi vardır. Buraya verdiğiniz hizmetlerden dolayı sizlerde manevi mimariye bir katkı da bulunuyorsunuz.

Emeği geçenlere teşekkür ederim.

İnşallah, dün olduğu gibi bugün de sizlerin yardım ve destekleriyle Suffa Yatılı Hafızlık Kız Kur’an Kursu’muzu en kısa zamanda hizmete açarız...” İfadelerine yer verdi.

 

img-20230506-wa0000-vert1.jpg20230506-140918-1-vert.jpg

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.