Soğuk Hava Sanayi Esnafını Güldürdü

Soğuk Hava Sanayi Esnafını Güldürdü

Yolların buzlanması kaportacı ve boyacıların işlerini,Hava sıcaklığının sıfırın altına dümesi'de Oto elektrikçilerinin işlerinin açılmasına neden oldu.


Çubuk ve çevresin'de etkisi artarak devam eden soğuk hava ve buzlanma nedeniyle artan trafik kazaları oto tamircisi esnafının yüzünü güldürdü. Havanın en soğuk olduğu sabah saatlerinde yolların buz tutarak kayganlaşması sonucu oluşan kazalar kaporta ve boya sanatkarı esnafın işlerinin,Araçların soğuktan dolayı çalışmaması'da oto elektrikçilerinin işlerinin açılmasına neden oldu.

 


Sabahın erken saatlerinden gece yarısına kadar mesai yapan esnaflar, müşterilerine araçlarını bir an önce vermek için çaba sarfediyor. Vatandaşların kaza yapmadan araçlarına bakım yaptırmadıklarını söyleyen Ankara Oto Sanatkarları Odası Başkanı Şerafettin Kaya, kış aylarında buzlanma nedeniyle meydana gelen küçük çaplı kazalar araçların bakımı için fırsat olduğunu belirtti. Son günlerde soğuk havaların ardından yollarda buzlanmanın arttığını anlatan sanayi esnafı , kazaların genellikle trafiğin yoğun olduğu sabah ve akşam saatlerinde yaşandığını anlattı.

Meydana gelen kazaların genellikle küçük çaplı olduğunu anlatan Kaporta ustası Salih Ünal , bunun için de oto tamircilerinden kaportacı ve oto boyacısı esnafın işlerinin yoğunlaştığını anlattı. Küçük bir kaporta tamiri ve boyanmasının 150 ytl başladığını bildiren Ünal , büyük hasarlı kazalarda ise bu rakamın 1000 ytl 'yi aştığını kaydetti.

Kaza yapanlara fazla fatura çıkmaması için eski parçaların tamiri yolunu seçtiklerini dile getiren Ünal, esnafın vatandaşların aracını yetiştirmek için gece geç saatlere kadar çalıştığını kaydetti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.