Slovekya İle Ticaret İçin Adımlar Çubuktan

Slovekya İle Ticaret İçin Adımlar Çubuktan

Çubuk ile Slovakya’nın Sabinov şehirleri arasında yapılan kardeş şehir anlaşması her iki şehri bir birine çok yönlübağlamaya başladı.

İki şehir arasında yapılan kardeş şehir anlaşmasının ardından kültürel,eğitim ve ticari olarak bir takım girişimlerde bulunuldu. Her iki şehrin işadamlarından oluşan heyet Sabinov'da Çubuk Belediye Başkanı AdemTuğluca ve Sabinov Belediye Başkanı Peter Molcan başkanlığında biraraya gelerek, iki ülke arasında ticari ilişkilerin başlatılması konusunda müzakereler yaptılar. Önemli kararların alındığı toplantının ardındanÇubuk lu iş adamları fabrikaları ve yatırım yapılacak alanları gezerek incelemelerde bulundular.

Girişim Entegre A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Şan ikili görüşmelerde anlaşma sağlandığı taktirde damızlık düvelerin Slovakya dan getirileceğini söyleyerek şunları söyledi;” Bana göre en hayırlı hizmetlerden olan bu kardeş şehir projesi ilçemizin ufkunu açacaktır. Atılan bu tohum belki ilerde binlerce meyve verecektir. Başkanımız Adem Tuğluca nın girişimi ile yapılan kardeş şehir projesi kapsamında Slovakya ile ticari ilişkileri başlatmak konusunda ilk toplantımızı yaptık ve gerekli incelemelerde bulunduk. Doksan üyemizi temsilen gittiğim Sabinovda, yaptığımız incelemelerde büyükbaş damızlık üretim tesisleri kurulması konusunda bazı tespitlerim oldu. Bu konuda anlaşmalar sağlanırsa hayvancılık sektöründe İç Anadolu"nun en büyük büyükbaş besi üreticisi olan ilçemiz hammadde konusunda bu gün yaşadığı sıkıntıyı önümüzdeki yıllarda yaşamayacaktır “dedi.

Kereste konusunda büyük bir hammadde üreticisi olan Slovakya"nın Türk işadamları açısından el değmemiş bir bölge olduğunu belirten Çubuklu işadamı Halil Altıntaş gerekli fizibilitelerin yapıldıktan sonra bu ülke ile iyi ticari ilişkiler sağlanacağına emin olduğunu belirtti. Çubuklu iş adamı Halil Altıntaş Sabinov ile kendi alanına giren iki konuda incelemeler ve araştırmalar yaptığını belirterek şunları söyledi;” Başkanımız AdemTuğluca'nın ilçede bulunan iş adamlarının önünü açmak ve yeni istihdam alanları yaratmak maksadı ile yapmış olduğu girişimler yapılan hizmetlerin en hayırlısıdır diye düşünüyorum. Slovakya gezisinde yaptığım incelemeler ve araştırmalar sonucu bu ülke ile gerekli anlaşmalar sağlandığı takdirde iki alanda iş yapmayı düşünüyorum. Birincisi kereste fabrikası alanında diğeride inşaat sektörü alanında olacaktır” dedi.

İnşaat sektöründe yaptığı incelemeleri değerlendiren Çubuklu işadamı SabriKoca'da ülkemizde nerdeyse durma noktasına gelen inşaat sektöründeki krizi Slovakya'ya yapacakları yatırımlarla aşacaklarını belirtti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum