Sınır tanımayan vaatlerde Çubuk yok

Sınır tanımayan vaatlerde Çubuk yok

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Karayalçın, “Ankaralılar tekrar yürümeyi sever hale gelecekler” dedi.

Vaatlerinde sınır tanımayan Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Karayalçın, “Ankaralılar tekrar yürümeyi sever hale gelecekler” dedi. Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Karayalçın, Ankara'nın Ulus, Kızılay gibi meydanlarının yeniden yapılandırılacağını belirterek, “Ankaralılar tekrar yürümeyi sever hale gelecekler” dedi.

Karayalçın, Seçim Merkezi olarak kullandığı CHP eski Genel Merkezi'nde düzenliği basın toplantısında, Gençlik Parkı'nın 15 yıldır yalnızlığa ve ıssızlığa terk edildiğini ifade etti. Parkın tekrar eski görkemli günlerine kavuşturulacağını söyleyen Karayalçın, “Gençlik Parkı Ankara'nın önemli eğlence, dinleme ve kültür sanat merkezlerinden biri olacaktır. Gençlik Parkı sokak ressamlarının resim yaptığı, açık hava konserlerinin düzenliği, Ankaralıların dinlendiği bir alan olacaktır” sözünü verdi.

Meydan kimliğini yitiren Kızılay'ı da yeniden canlandıracaklarını ifade eden Karayalçın, “Sıhhiye ile Bakanlıklar ve EGO Havagazı Fabrikası ile Kolej arasında olan bölgede Güven Park, Kurtuluş Parkı, Abdi İpekçi Parkı, Zafer Pasajı ve Danıştay Binası'nın önündeki açık alanlar, Sakarya ve İzmir caddelerindeki yaya bölgelerinde yapılacak yeni düzenlemelerle Kızılay Canlandırma Projesi'nin omurgası oluşturulacaktır” dedi.
Yeni Kent Merkezi'ni de Gar Bölgesi olarak açıklayan Karayalçın, Gar Bölgesi'nin Türkiye'nin her yanından hızlı tren ile Ankara'ya gelenlerin ilk ulaştığı yer olacağını kaydetti. Karayalçın, sözkonusu düzenlemelerin yapılabilmesi amacıyla kentsel tasarım projesi adı altında yarışmalar açılacağını da belirtti.

Karayalçın, Atatürk Orman Çiftliği için ağaçlandırma çalışmaları yapılacağını, Doğukent'te üniversite kurulacağını, Elmadağ kayak merkezi, İmrahor Vadisi, Mogan ve Eymir gölleri bölgelerinde de piknik alanları gibi çok amaçlı planlama ile yenilikler yapılacağını da ifade etti.
Ankara'nın önemli merkezlerinden olan Ulus'un tekrar ele alınarak önemli bir kent merkezi haline getirileceğini de belirten Karayalçın, “Ankaralılar tekrar yürümeyi sever hale gelecekler” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum