Sıcak havalarda beslenme nasıl olmalı?

Sıcaklarda nasıl beslenmelisinizVücudumuz aşırı sıcağa bağlı olarak yaz aylarında daha savunmasız hale geliyor.

Vücudumuz aşırı sıcağa bağlı olarak yaz aylarında daha savunmasız hale geliyor. Hatta sağlıklı bir sporcu bile bu sıcaklarda iştahsızlık, dehidrasyon ve vitamin kaybıyla karşılaşabiliyor. Peki, sıcakta nasıl beslenmeli, neler yemeliyiz?


Sıcaklarda, 3 ana öğün yerine daha sık ve azar azar yemek yemeli, havanın çok sıcak olduğu saatlerde dışarı çıkmamaya özen göstermeliyiz. Aşağıda belirtilen adımları izleyerek uzun yaz günlerinde sağlıklı kalabilir ve dengeli beslenebilirsiniz.

1.Sıcak havanın tehlikeli olabileceğini unutmayın. Özellikle küçük çocuklar ve yaşlılar bağışıklık sistemlerinin zayıf olmasından dolayı sıcaktan daha fazla etkilenirler. Serin bir yer bulmak aşırı sıcaklarda sıvı dengesini sağlamak için gereklidir.

2.Beslenmenizi tekrar gözden geçirin. Kalori alımınıza özen göstermek için günde 5-6 küçük öğün halinde protein bakımından zengin gıdalar tüketin. Kaloriler enerjinin yakıtıdır.

3.Bol lifli meyveler ve doğal meyve suları kan şekeri seviyenizi düzenler, sıvı kaybınızı önler ve kalori kaynağıdır.

4.Güneşin altında 15 dakikadan fazla kalmayın. 15 faktör güneş kreminin cildinizi güneşin hasarından korumayacağını sadece aşırı yanıkları önleyeceğini unutmayın.

5.Kendinizi güçsüz, halsiz hissediyorsanız, mutlaka bir tıp kuruluşuna müracaat etmelisiniz. Aşırı sıvı kaybı serum almanızı gerektirebilir.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri

Çubuk, Türkiye’nin İlk Plazma İlaç Üretim Tesisine Ev Sahipliği Yapacak
Çubuk Trekking’den Geleneksel Zirve ve Şelale Yürüyüşü
ÇUBUK HALİL ŞIVGIN DEVLET HASTANESİ’NİN MİMARI ESKİ BAKAN HALİL ŞIVGIN VEFAT ETTİ
Çubuk'a 500 Milyon Avroluk İlaç Üretim Tesisi Kurulacak
ÇUBUKLU ATLET BAYRAM AYDIN’IN TAKIMI BİRİNCİ OLDU...