Başıboş Köpekler Aşılandı

Yukarı Çavundur Belediyesi tarafından,Halk sağlığını tehdit eden başıboş köpeklerin aşı ve tedavileri yapıldı.



          Yukarı Çavundur Belediyesi Zabıtası ve Belde Veterineri İbrahim Uçar tarafın'dan sahipsiz hayvanların sağlık kontrolleri, paraziter hastalıklarının tedavisi, kuduz aşıları ve kısırlaştırma ve üreme işlemleri yapıldı. Aşıları yapıldıktan sonra tasma numarası(Madalyon) verilerek Gölbaşı Hayvan barınma merkezine götürüldü.

             Belediye Başkanı Lokman Özden , sağlıklı bir Belde için Belde sınırları içindeki hayvanların sağlığıyla yakından ilgilendiklerini belirterek, "Halkımızın rahat ve huzurlu bir ortamda yaşaması için elimizden geleni yapıyoruz. Evcil hayvanlara verilen hizmeti sokakta başıboş gezen ve vatandaşlarımızı tedirgin eden sahipsiz hayvanlar için de uyguluyoruz. Başıboş hayvanları kontrol altında tutma ve aşılarını, tedavilerini gerçekleştirerek sahiplendirme yoluna gidiyoruz. Tek amacımız halkımızın rahat ve huzurlu bir ortamda yaşamlarını sürdürmelerini sağlamak" dedi.
            Ayrıca Beldede yapılan Hayvancılık'la ilgili'de bilgi veren Başkan Özden"Büyükbaş hayvanların soy kütük çalışmaları (küpeleme) çalışmaları %100 oranında tamamlanmış kayıt altına alınmıştır. Büyükbaş hayvan sayısı 1993, küçükbaş hayvan sayısı (Koyun –Keçi) 4000 adet'tir dedi.






Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (9)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Sağlık Haberleri

Çubuk Belediyesi çalışanları, lösemi hakkında bilgilendirildi
Halil Şıvgın Çubuk Devlet Hastanesi'nde MR cihazı hizmete girdi
Çubuk Belediyesi Sağlık işleri müdürlüğü iş başında
Çubuk Belediyesi Sünnet Şöleni kayıtları uzatıldı!
Çubuk Belediyesi bayram öncesi gıda denetiminde!