Şehit Aileleri'nin Sabrı Taştı

Şehit Aileleri'nin Sabrı Taştı

Gabar dağın'da verdiğimiz 15 şehit'ten sonra Vatandaş'ın sabrı iyice taştı.Cubuk halkının'da buna sessiz kalmayacagını göstermek amacıyla 19 Ekim 2007 Cuma günü saat 14.00’de Çubuk Belediyesi Atatürk Parkında toplanarak Şehit aileleri derneği tarafı'ndan

Ülkemizde son zamanlarda artan bölücü terör olayları nedeniyle; 19 Ekim 2007 Cuma günü saat 14.00"de Çubuk Belediyesi Atatürk Parkında toplanarak, Şehit Aileleri, Gaziler, Siyasi Parti Temsilcileri ile Sivil Toplum Örgütlerinin verdiği destekle ve binlerce halkın katılımıyla “Bölücü terör örgütü PKK"yı kınama ve Şehide Saygı Basın açıklaması yapıldı.

Teröre tepkinin çığ gibi büyüdüğü mitingde, şehit anneleri Kasım'da askere gidecek Çubuklu gençlere Türk Bayrağı hediye ettiLER.

Basın açıklaması sonrası Kıbrıs Caddesinden başlayarak Cengiz Topel Caddesinden Çubuk İlçesi Terör Mağdurları Derneğine kadar yürüyüş yapıldı. Yürüyüş boyunca “Kahrolsun PKK,” “Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez,” “Askere Uzanan Eller Kırılsın,” “Çubuk Ovası, Şehitler Yuvası,” “Hepimiz Asker, Hepimiz Şehidiz” sloganlar atılarak, terör kınandı.

Dernek Başkanı Zeki AVAN yapmış olduğu konuşmada; Vatanımızın bölünmez bütünlüğü için seve seve canlarını feda eden ŞEHİTLERİMİZİ rahmetle, minnetle anıyorum. Bedenlerinin bir parçasını bu uğurda feda eden GAZİLERİMİZE de acil şifalar diliyorum.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin bölücülere karşı yapmış olduğu ve yapacağı operasyonları canı gönülden destekliyoruz. Şu anda görevi başında bulunan bütün KOMUTANLARIMIZA VE ASKERLERİMİZE üstün başarılar diliyor, Cenabı ALLAH yardımcıları olsun diyoruz.

Bütün dualarımızla onların yanında ve emirlerinde olduğumuzu bu vesile ile bir kez daha belirtmek istiyoruz. Sınır ötesi operasyonlar için Türk Silahlı Kuvvetleri"ne yetki veren teskereye Türkiye Büyük Millet Meclisi"nden destek veren siyasi partilere ve milletvekillerine, şehit aileleri ve gazilerimiz adına teşekkür ediyoruz, destek vermeyen DTP yi de KINIYORUZ.

Çubuk İlçesi nüfusuna göre 56 Şehit ve 22 Gazisi ile Türkiye genelinde en çok Şehit ve gazisi olan bir ilçedir. Bundan dolayıdır ki İlçemizin ismi önceden YEŞİL ÇUBUK diye anılırken, son zamanlarda ŞEHİTLER DİYARI ÇUBUK olarak anılır olmuştur. Ama bütün bunlara rağmen İlçemiz hiçbir zaman Devletine, Milletine ve kaderine isyan etmemiş; “VATAN SAĞOLSUN” diyerek acısını yüreğine gömmüştür. Bu da İlçemiz için ayrı bir vesilesi olmuştur.

Bölücü terör örgütü PKK"yı ŞİDDET VE NEFRETLE KINIYORUZ. Kurulduğundan beri PKK"ya terör örgütü diyemeyen DTP" yi de KINIYORUZ.

Buradan bütün yetkililere sesleniyoruz. Yeter artık bu akan kanları durdurun! Yeni ocaklar sönmesin. Daha fazla sabrımız kalmadı. Ne gerekiyorsa devlet olarak, hükümet olarak bir an önce yapılsın. Devletimizin ve Hükümetimizin bölücü hainlere karşı artık daha sert önlemler almasını ve bunların kökünü kazıyacak kararlı adımları atmasını sabırsızlıkla beklemekteyiz.

Daha düne kadar Mehmetçiğimizin karşısında hazır olda bekleyen, kalleş Barzani, ne acıdır ki bu gün; Türkiye Cumhuriyeti Devletini tehdit etmekte ve her fırsatta yüce Türk Milletine kafa tutmaktadır. Ahdi vefasız ve kalleş Barzani"nin kime güvenerek kabadayılık yaptığını çok iyi bilmekteyiz. Eğer ki bu gün nefes alıp, varlığınızı sürdüre biliyorsanız, Türk Devletine ve Milletine borçlusunuz, Amerika"ya değil. Tarihte görüldüğü gibi, Türk Milletine ve Devletine Hainlik yapanlar, hainliğin bedelini çok ağır ödemiştir.

Amerika"nın gerçek yüzünü Ermeni yasa tasarısı ve PKK"nın eline geçen Amerikan silahlarıyla da ne kadar dostumuz, ne kadar düşmanız olduğunu öğrenmiş bulunuyoruz. Bundan dolayı da Amerika Birleşik Devletleri"ni de şiddetle kınıyoruz. Buradan bütün hainlere ve şer odaklarına sesleniyoruz, ne yaparsanız yapın bu Ülkenin birlik ve beraberliğini bozamayacaksınız.
Aramıza nifak tohumları serpmeye çalışan hainler şunları unutmasınlar ki; Türklerle, Kürtler kardeştir. Bizler et ile tırnak gibiyiz. Çünkü Akrabalık bağlarımız, ortak değerlerimiz ve din Bağımız vardır. Allah"ımız bir, Kitabımız bir, Peygamberiz bir, Kıblemiz bir, Ezanımız bir, Bayrağımız bir, Devletimiz birdir. Bir olmaya da devam edecektir.

Bu birliği bozmaya da kimsenin gücü yetmeyecektir. Bizim kimsenin bir karış toprağında gözümüz yoktur. Başkalarının da bizim toprağımızda gözü varsa, bırakın bir avuç toprağı, bir çakıl taşını dahi vermeyiz. Bu uğurda kanımızın son damlasına kadar mücadele ederiz. Buradan hainlere ve gözü topraklarımızda olan devletlere ilan ediyoruz.

Kurtuluş savaşında askerlerine, ben size savaşmayı değil, ölmeyi emrediyorum, diyen Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK"ÜN evlatlarıyız. Bu milletin sabrını daha fazla zorlamayın, Bu millet MAZLUMA YUNUS OLMASINI, ZALİME YAVUZ OLMASINI DA ÇOK İYİ BİLMEKTEDİR. Analarımız bizleri doğurduğu zaman, “ya şehit ol, ya gazi ol diye büyütmüşlerdir.”

“Vatanımızın bölünmez bütünlüğü için her zaman, bu uğurda şehit ve gazi olmaya hazır olduğumuzu,” bir daha belirtmek istiyoruz.
“ Komutanlarımız bizlere gel desinler gelelim, öl desinler ölelim. Yeter ki vatanımız bölünmesin,” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum