Şehit Aileleri Çanakkaleden Döndü

Şehit Aileleri Çanakkaleden Döndü

Çubuk Madeni Ağaç İşlerinin organize ettiği Çanakkale gezisinin ikinci gününde'de Şehit Aileleri ve Gaziler Çanakkale Tarihini yeniden yaşadılar.

Gezinin ikinci günün'de Şehit Aileleri ve Gaziler Çanakkale'nin Tarihi ve turistik yerlerini gezdiler.

Şehit Ailelri ve Gaziler ilk olarak Çimenlik Kalesi'ne gelerek burada rehberler eşliğinde tarihi kale ve içindeki tarihi toplar hakkında bilgi aldı. Ayrıca Çanakkale'nin geçilmezliğinin sağlandığı Nusrat mayın gemisinin maketinin içindeki müzeyi de gezen şehit aileleri burada nusrat mayın gemisinde gösterilen sinevizyon gösrterisini izleyerek duygulu anlar yaşadılar.Daha sonra Troia antik kentine gelen Aileleler buradan boğazın eşsiz güzelliğini izleyerek burada bulunan şehitlik anıtın'da dua ettiler. Madeni Ağaç İşleri Başkanı Hacı Çelebi burada yaptığı açıklamada "Çanakkale'nin tarih açışından önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, "Bizler şehit ve gazi ailelerinin Çanakkale'yi görmelerini istedik ve böyle bir gezi düzenledik ,şu anda onların mutluluğunu gözlerin'den okuyorum bu bize yeter,onların duasını aldık başka ne isteyelim diye konuştu.
Şehit aileleri de Çanakkale'ye gezerken duygulu anlar yaşadıklarını belirterek, herkesin mutlaka bir kere de olsa Çanakkale'yi görmesi gerektiğini söyledi. Şehit aileleri son olarak Çanakkale Savaşının seyrini değiştiren 500 tonluk topları'da ziyaret ettiler.Burada Madeni Ağaç İşleri Başkanı Hacı Çelebi ve dernek Başkanı Zeki Avan Rehberlere,Çanakkale Odalar Başkanına,Marangozlar odası başkanı'na Şehit aileleri ve Gazileri misafir eden Otel sahibine Birer Şehitler panosu,Şehitler saati ve türk Bayrağı hediye ederek göstermiş oldukları ilgi ve alakaya teşekkür ettiler.Daha sonra Şehit Aileleri ve Gaziler Çanakkaleye veda ederek çubuk'a döndüler.

 

 

 

 

 



 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum