Savaştan Kaçtı, Çubuk'ta Market Açtı

Savaştan Kaçtı, Çubuk'ta Market Açtı

Çubuk'ta market açtı Ülkesindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli Fuat Hamsi, Ankara'nın Çubuk ilçesinde market açtı.

Çubuk'ta market açtı Ülkesindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli Fuat Hamsi, Ankara'nın Çubuk ilçesinde market açtı.

Çubuk'a yerleşen 8 nüfuslu Fuat Hamsi, geçimlerini sağlamak ve başkalarına muhtaç olmadan yaşamlarını sürdürmek için açtıkları markette Suriye'den ve sınır bölgesinden getirdiği ürünleri satarak hayata tutunmaya çalışıyor.Hamsi, yaptığı açıklamada, daha önce Halep'te yaşadığını, savaşın başlamasıyla marketini kapatarak Türkiye'ye sığındığını söyledi.

Çubuk'a gelince yeni bir hayat kurmak için çalışmaya başladığını anlatan Hamsi, "Halep'te ailemle market işletiyordum. Buraya gelince iş bulamadım, belirli süre farklı işlerde çalıştım. Daha sonrada bildiğim kendi işimi yapmaya karar verdim" dedi.Hamsi, şunları kaydetti: "Burada Suriyeli müşterilerimizin ihtiyaçlarını karşılıyoruz. ÜrünlerimiziSuriye'den getiriyoruz. Mesela kahve, zeytinyağı, ayçiçeği yağı gibi her şey var. Bizim Suriyelilere göre fiyat çok normal. Allah'a hamdolsun Çubuk çok güzel, CumhurbaşkanıRecep Tayyip Erdoğan çok güzel, Başbakan Ahmet Davutoğlu çok güzel, polis çok güzel ve Türkler çok güzel. İnşallah savaş bitince biz Suriye'ye gideceğiz."

Çubuk'a gelen ilk Suriyelilerden biri olduğunu belirten Cabir Alali de Çubuk'ta her geçen gün Suriyeli sayısının arttığını söyledi.Çubuk'ta bulunan marketlerde kendi ürünlerini bulamadıklarını anlatan Alali, açılan marketin önemine işaret ederek, "Şuan bildiğimiz 125 aile Çubuk'ta yaşamaya başladı. Bu arkadaş da market açtı, çünkü Suriyelilerin sayısı artmaya başladı. Burada kendi ekmek ihtiyacımız oluşmaya başladı. Bu arkadaş bu iş yeriyle, 5 aileye ve 8 yetime bakıyor, çok şükür Allah'a hamdolsun. Sabun, ekmek, tatlı gibi hep Suriye ürünleri var. Bunların bazılarını Suriye'den getiriyorlar, bazılarını da sınırdan Kilis'ten getiriyorlar. Fiyatlar normal ama Türkiye'den daha ucuz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: https://www.haberler.com/savastan-kacti-cubuk-ta-market-acti-7798205-haberi/?oku=1

Kaynak:https://www.radikal.com.tr/ankara-haber/savastan-kacti-cubukta-market-acti-1455910/

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.