Sanat Eğitimi Konulu Panel

Sanat Eğitimi Konulu Panel

Çubuk'ta Sanat ve Sanat Eğitimi Konulu Panel Düzenlendi.

Çubuk Halk Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonunda düzenlenen panele Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Mensur Toprak, Şube Müdürleri İdris Karakuş, Mustafa Mescioğlu, Halk Eğitim Müdürü Hayati Tamer, okul müdürleri, müzik ve resim öğretmenleri katıldı.

Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümünden Prof. Hasan Pekmezci ve Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim Eğitimi Ana Bilim Dalından Doç. Dr. Osman Altıntaş, Doç. Dr. Meliha Yılmaz, Yrd. Doç. Dr. Meltem Katırancı'nın konuşmacı olarak katıldığı panelde, dünyada sanat ve müzelere verilen değer ile ülkemizde sanat ve müzelere verilen değerler kıyaslamalarla gösterildi.

Yurt dışında incelediği müzelerden edindiği bilgileri slayt eşliğinde anlatan Prof. Hasan Pekmezci, ülkemizde müzelere yeterince değer verilmediğinden yakındı.

Panelin sonunda konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Mensur Toprak da, ilçede ilk defa Sanat ve Sanat eğitimi konulu sanat öğreticilerine yönelik bir panelin düzenlendiğini söyleyerek, konuşmacı olarak katılan öğretim görevlilerine verdikleri bilgilerden dolayı teşekkür etti.  

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.