Saldırıda hayatını Kaybedenlerden Birisi Çubuklu

Saldırıda hayatını Kaybedenlerden Birisi Çubuklu

Gazze'ye insani yardım götürürken İsrail saldırısı sonucu hayatını kaybedenlerden biriside Çubuk'un Ovacık Köyünden Ali Ekber Yaradılmış.

 

 
 Gazze'ye insani yardım götürürken İsrail saldırısı sonucu yaralanan Ali Ekber Yaradılmış hayatını kaybetti. Yaradılmış'ın vefat haberinin bildirilmesi sonrasında Sincan 12. caddede bulunan evine hüzün çöktü. Aile hayatını kaybedenler üzerinden kimsenin siyaset yapmaması gerektiğini vurguladı.

Gazze'ye yardım götüren gemide bulunan Ali Ekbir Yaradılmış, İsrail askerlerinin açtığı ateş sonrasında yaralanmış ve tedavi altına alınmıştı. Ancak bugün Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla Ali Ekber Yaradılmış'ın (58) hayatını kaybettiği ailesine bildirildi. Haberi alan Yaradılmış'ın yakınları metanetini korurken babalarının şehit olmasının tek tesellileri olduğu belirtildi.

Ali Ekber Yaradılmış'ın oğlu Muhammed Sabri Yaradılmış babasınının nasıl bir kişilikte olduğunu anlatırken göz yaşlarına hakim olamadı. Sabri Yaradılmış, babasının hiçbir insana hatta İsrail devletinin onca yaptığı haksızlığa karşı nefret duygusu beslemediğini belirterek; "Babam inancı gereği yardıma muhtaç olanlara da elini uzatma gereği hissettiği için gitti." dedi.

Muhammed Sabri Yaradılmış, hayatını kaybeden babası ve diğer kişiler üzerinden siyaset yapılmaması gerektiğini belirterek, hükümetin gerekli tavrı koyduğunu ancak daha fazla yaptırımın gerektiğini kaydetti.

Yaradılmış, babasının cenazesinin ne zaman geleceği konusunda net bir tarihin belli olmadığını aktarırken aile büyüklerine danıştıktan sonra memleketleri olan Çubuk'a cenazenin defnedileceğini kaydetti. Diğer taraftan hayatını kaybeden Ali Ekber Yaradılmış için site sakinleri balkonlarına Türk bayrağı astı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.