''Şah Kalender Anma Etkinlikleri'' Yapıldı

''Şah Kalender Anma Etkinlikleri'' Yapıldı

Çubuk'un Sele Köyünde bulunan Horasan erlerinden olan Şah Kalender için anma etkinlikleri düzenlendi.

 

Türbede gerçekleşen etkinliğe Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, İlçe Müftüsü Ali Canbolat, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Murat Tiryaki, Orman İşletme Şefi Serkan Gülünay, siyasi parti temsilciler, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

Sele Köyü Muhtarı Arif Kalender, bu yıl 7.sini düzenledikleri etkinliklerin birlik ve beraberliği sağlamada büyük etkisi olduğunu söyledi.

Şah Kalender Türbesini Koruma, Yardımlaşma ve Yaşatma Dernek Başkanı Veli Yurdakadim, ''Yapılan bu etkinlik insanları bir araya getirerek, ulu ceddimiz Şah Kalenderi anma etkinliğidir. Bu gün burada hak muhabbetleri, sohbetler, semah ve aşıklarımızla bu hizmeti yapıyoruz. Kestiğimiz kurbanların etinden de gelen misafirlerimize ikram ediyoruz'' dedi.

Semah gösterisinin sunulduğu program, aşık Aşur Uygun, Battal Ali Kılıç, Hüseyin Keser, Süleyman Ahi, Hüseyin Çuhada, Ali Elden'in gösterileriyle devam etti. 

Köy halkını yardımlarıyla kesilen 2 büyükbaş ve 9 küçükbaş hayvanın etinden yapılan ve lokma diye tabir edilen yemek ikram edildi .

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.