Saadet adaylarını açıklamaya başladı

Saadet adaylarını açıklamaya başladı

Ankara'nın Kazan ve Yenice Belediye Başkanlarını törenle açıkladı. Sırada Çubuk adayı var.

Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, partisine yönelik ortaya atılan yenilikçi-gelenekçi benzetmelerine tepki göstererek, “Milli Görüşçüler hem yenilikçidir hem de gelenekçidir” dedi. Bu tür benzetmelerin Milli Görüşçüleri tanımayanlar tarafından yapıldığına vurgu yapan Kutan, partisinin büyük kongresinin yapılacağını belirterek, bu büyük kongrenin vereceği şevk ve heyecanla da yerel seçim çalışmalarını yürüteceklerini kaydetti.

Partisine yönelik son günlerde ortaya atılan iddialara cevap veren Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, büyük kongre öncesinde bu tür iddiaların ortaya atılmasını manidar bulduklarını söyledi. Kutan, şunları kaydetti: “Enteresan iddialar var; Saadet Partisi içinde büyük kongre öncesinde yenilikçi-gelenekçi ayrımı var diye. Bu, "öyle olsun temennisinde bulunanların" bir iddiasıdır. Milli Görüşü tanımıyorlar. Şunu açıkça söyleyeyim; Milli Görüşçüler hem yenilikçidir hem de gelenekçidir”

Saadet Partisi"nin il ve ilçe kongrelerinin büyük bir bölümünü tamamladığını anımsatan Kutan, bunun sonucunda büyük kongrenin de yapılacağını açıkladı. Bu kongrenin nasıl yapılacağına dair geleneğin de belli olduğunu vurgulayan Kutan, “İstişarelerimizi yaparak büyük kongremizi yapacağız” diye konuştu. Büyük kongrenin de her zaman için parti çalışmalarına yeni bir şevk ve heyecan getirdiğini dile getiren Kutan, “Büyük kongrenin vereceği şevk ve heyecanla da yerel seçim çalışmalarımızı yürüteceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, partisinin Ankara İl Başkanlığı tarafından düzenlenen "Yerel Yönetimler Okulu Sertifika Töreni"ne katıldı. Ankara İl Başkanlığı konferans salonunda düzenlenen tören öncesinde bir konuşma yapan Kutan, 2009 yılında yapılacak olan yerel seçimlerin önemine dikkat çekerek, “Milli Görüş iktidarının ilk adımı bu yerel seçimlerde atılacaktır” dedi.

Temelimizde sevgi, kardeşlik ve şefkat var

Belediyecilik hizmetlerinin ancak Milli Görüş anlayışıyla yapılabileceğini belirten SP lideri Kutan, “Çünkü Milli Görüş"ün temelinde sevgi, kardeşlik ve şefkat duyguları var. Partimizin belediye başkanları bu duygularla yaklaşarak hizmet yapıyor” diye konuştu. Kişilerin mutlu olabilmesi için, hürriyet, barış, adalet, refah ve saygınlık gibi 5 temel esas bulunduğunu ifade eden Recai Kutan, Milli Görüşçülerin de bu 5 temel esasları sıkı sıkıya bağlı olduğuna dikkat çekti.

Hizmet aşkı olmayanlar belediyecilik yapamaz

Hizmet aşkı ve heyecanı olmadan belediyecilik yapılamayacağını söyleyen Kutan, “Bizim arkadaşlarımızın hepsinde de bu heyecan ve hizmet aşkı var. Onun için imkânsızlıklara rağmen büyük hizmetleri ortaya koyabiliyorlar” dedi. Bugün birçok belediyenin uyguladığı; sosyal konut, iftar çadırı, gıda yardımı ve toplu sünnet gibi hizmetlerin Milli Görüş belediyeciliğinin bir ürünü olduğunu kaydeden Kutan, Milli Görüş saflarında hizmette tarih yazan belediye başkanlarının Milli Görüş gömleğini çıkardıktan sonra başarılı hizmetleri ortaya koyamadıklarını belirterek, “Bunun birçok örneği var” diye konuştu. Bu konuda yapılan bir araştırmadan da örnek veren Kutan, şöyle konuştu: “Tarafsız bir sivil toplum örgütünün en başarılı belediyeleri belirlemek için yaptığı bir araştırmadan Trabzon"un Araklı Belediyesi ile Adıyaman"ın Kâhta Belediyesi en başarılı belediyeler çıktı. Bu iki belediyede Milli Görüş belediyeleri. Nasıl oluyor da bütün imkânsızlıklara rağmen başarılı hizmetlerde bulunuyorlar? Çünkü Milli Görüşçüler tekeden süt çıkarır da onun için”

Ankara İl Başkanlığı tarafından yürütülen Yerel Yönetimler Okulunun da önemine vurgu yapan Kutan, yerel seçim çalışmaları için bu okul çalışmasında büyük başarılar elde edildiğini söyledi. Konuşmasının sonunda Ankara"nın Kazan ve Yenice Belediye Başkanlarını törenle açıkladı. Partisinin Kazan Belediye Başkan Adayı Esman Coşkun ve Yenice Belediye Başkan Adayının ise Abdullah Kuşcu olduğunu belirten Kutan, başkan adaylarına başarılar diledi.

Kutan, daha sonra Yerel Yönetimler Okulu eğitimlerine katılarak sertifika almaya hak kazanan 317 kişinin sertifikalarını ilçe temsilcilerine verdi. Eğitim verenlere de birer plaket veren Kutan, yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.