RÜZGÂRLI CADDESİ’NDE “ASFALT ONARIM-YAPIM ÇALIŞMALARI” NE ZAMAN BAŞLATILACAK?

RÜZGÂRLI CADDESİ’NDE “ASFALT ONARIM-YAPIM ÇALIŞMALARI” NE ZAMAN BAŞLATILACAK?

ASKİ, Akyurt’un su sorununu çözmek amacıyla kazdığı Yavuz Selim Mahallesi Rüzgârlı Caddesi’nde asfalt onarım-yapım çalışmalarını ne zaman başlatacak? Yoksa kazdığı yolu unuttu mu?

 

Şuayip YAMAN

Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü, Akyurt ilçesinin içme suyu sorununu çözecek 23,5 kilometrelik isale hattı projesini tamamlamış.

 

Ama Çubuk’ta kazdığı yolların tadilat ve tamiratını henüz tamamlayamamış, sonuçta özellikle Rüzgârlı Caddesi çevresinde oturan vatandaşların mağduriyetine neden olmuştur.

 

 Akyurt ve Çubuk’a su verme konusunda ABB Başkanı Mansur Yavaş, bölge halkına müjdeyi Asli projeleri önceliyor, on yıllarımızı düşünerek altyapı çalışmalarımızı sürdürüyoruz sözleriyle duyururken;

 

ASKİ Genel Müdürü Erdoğan Öztürk ise, Projenin hayata geçmesi ile 80 bin kişilik nüfusa kesintisiz ve sağlıklı içme suyu sağlanacak. 7 milyon TL’lik enerji tasarrufu elde edilecek demişti.

 

KAZI NOKTASI, ALTYAPI, İMAR VE HİDROLİK EĞİME GÖRE BELİRLENMİŞ...

 

Başkent’te içme suyu ve altyapı yatırımlarına hız kesmeden devam ettiğini ifade eden ASKİ Genel Müdürlüğü yetkilileri, projesi 5 Mayıs 2017’de onaylanan ancak kendilerine göre uzun süre yapımı ihmal edilen Çubuk ve Akyurt İlçeleri Arası İçme Suyu İsale Hattı Yapım İşi için harekete geçmişler.

 

İlk etapta Mayıs 2021’de Ankara-Çubuk Yolu üzerinde çalışmalara başlayan ASKİ Genel Müdürlüğü ekipleri; Sözde Çubuk ilçesinin içme suyu ihtiyacını olumsuz etkilemeyecek, Akyurt ilçesinin ise su sorununu çözecek 23 kilometre 503 metrelik isale hattı imalatını tamamlamışlar.

 

Çalışmalar doğrultusunda Ankara-Çubuk Yolu üzerinde altyapının yanı sıra imar durumu, hidrolik eğim ve arazi topografyasını da dikkate alarak boruları döşemeye başlayan ASKİ ekipleri; İçme suyu, yağmur suyu ve atık su (kanalizasyon) hattına ek olarak tele kom hattının da yer aldığı bölgede titizlikle çalışmaları yürüttüklerini ifade ediyorlar.

 

Ama Büyükşehir yetkilileri Çubuk ilçesine özellikle asfalt yollara verdikleri zararı ve mağduriyeti hiçbir zaman gündeme getirmiyor. Onlar için varsa yoksa Akyurt. Neden acaba?

 

Çünkü onlar için 30 bin nüfuslu Akyurt halkını susuz bırakmamak ve Akyurtluların hayır duasını almak çok önemli. 100 bin nüfuslu Çubuk halkı ise hiç önemli değil...

 

İlçenin siyasi bu konuda bir araştırma yapsa iyi olur...

 

İÇME SUYU ÇUBUK 2 BARAJI’NDAN CAZİBE İLE AKYURT’A ULAŞACAK...

 

Çubuk merkezden başlayan hattın ilk güzergâhı Yıldırım Beyazıt, Sünlü, Atatürk ve Yavuz Sultan Selim Mahalleleri olmuş, 18 ayrı noktadan branşman verilirken Çubuk merkez orta kat şebekenin ihtiyacı karşılandıktan sonra eskimiş olan Akyurt iletim hattı da yenilenmiş,. Çubuk 2 Barajı’ndan cazibe ile doğrudan (pompasız) Akyurt’a ulaştırılacak altyapı çalışması sayesinde bundan sonra hem arızalar azalacak hem de enerji tasarrufu sağlanacakmış.

 

(Branşman nedir? Dallı şebekelerde dağıtım trafosuna yakın olan kısımlarda kullanılan kalın kesitli hatlara ana hat denir. Trafodan uzaklaştıkça incelen kollardaki ve son alıcıya kadar iletilen iletim hatlarına(dallara) ise branşman hatları denir.)

 

Ayrıca ASKİ tarafından Akyurt’ta bu hizmetlerinden başka Akyurt’un dışında Akyurt Sanayi Bölgesi, Saray Mahallesi, Balık Hisar Mahallesi ve Altınova Bölgesi’ne de içme suyu sağlayacak proje kapsamında ayrıca terfi merkezi inşa edilmiş.

 

Akyurtluların susuz kalmaması için var gücüyle çalışmalarına hız veren ASKİ ne hikmetse Akyurt’a su götürmek için kazdığı ve kullanılamaz hale gelen Çubuk İlçesi Yavuz Selim Mahallesi’ndeki Rüzgârlı Caddesi’ni 1,5 aydır kaderine terk etmiş, öylece bırakıp gitmiştir.

 

Yağmur yağdığında yol çamurdan geçilmiyor. Bu cadde de araç kullanmak ve yolda yürümek zorlaşıyor. Vatandaşlar evlerine ve gittikleri diğer yerlere çamur taşıyor.

 

Keza Akyurt İlçesi’ne su vermek amacıyla kazılan Şeyh Şamil Bulvarı ile kesişen Emin Caddesi ile sınırı olan Ehli Beyt Cami’sinin istinat duvarının önünde kazılan yolun onarım ve tamiri de henüz yapılmamıştır.

 

Şeyh Şamil Bulvarı kenarındaki Ehli Beyt Cami’nin karşısında başlayan ve Köprü Sokağı’na kadar devam eden 600 metre uzunluğundaki Rüzgarlı Cadde üzerindeki asfalt yol, ASKİ’nin Akyurt’a su vermek amacıyla su borusu döşeme çalışmaları sonucu kazılmış, asfalt onarım-yapım çalışmaları yapılmadan kaderine terk edilmiştir..

 

Rüzgârlı Caddesi’nin Şeyh Şamil Bulvarı’nın hemen girişinde çöken ve boşlukta duran rögar kapağının da acilen tamir edilmesi gerekir. Yoksa her an bir araç bu çukura düşebilir.

 

Aflığım bilgiye göre Rüzgârlı Cadde’ye giren araçlar önünü, arkasını ve altını (amortisörlerini) vurmakta maddi hasarlar meydana gelmekte imiş. Yayalar özellikle de okula gidip-gelen çocuklar evlerine ve okula adeta çamur taşımakta, her gün ayakkabılarını yıkamak zorunda kalıyorlarmış...

 

Birkaç gün önce Rüzgârlı Caddesi üzerinde (Nezir Sokağın önünde) canlı hayvan taşıyan 50 NC Kamyonet çamura saplanmış, ASKİ ekiplerinin uzun uğraşları sonrası araç düştüğü çukurdan kurtarılmıştır.

 

Bir yere bir hizmet götürülürken bir yere zarar vermek nerede görülmüştür? 

 

Görüştüğüm çevre sakinleri, ASKİ güzelim asfalt yolumuzu kazdı boruları döşedi ve tadilat ve tamiratını yapmadan çekti gitti. Şu Kış günlerinde yolda yürümekte güçlük çekiyoruz. Özellikle de çocuklarımız.

 

ASKİ yetkilerinden yolumuzun tadilat ve tamiratının yapılarak eski haline getirilmesini talep ediyoruz şeklinde şikâyet ve dileklerini iletiyorlar...

 

Büyükşehir Belediyesi, Çubuk İlçesi’ne dün olduğu gibi maalesef bugün de “üvey evlat” gözüyle bakmaya devam ediyor.

 

Yoksa Çubuk İlçesi, Büyükşehir tarafından cezalandırılıyor mu?

 

Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı Ocak Ayı 1. Birleşimi’nde AK Partili Belediye Meclis üyelerinin Mansur Yavaş yönetiminin yetersiz kaldığı noktalar olduğu imalarına ilişkin yaptığı konuşmada ABB Başkanı YavaşHiçbir Belediye Başkanı arkadaşım Allah aşkına Belediye'nin, hiçbiri Büyükşehir'in işine karışmasın. Ben hepsini yaparım. Sizden de iyi yaparım. Bak siyasi sonucuna da razıyım. Herkes kendi işini yapacak. Bu kadar basit.

 

Ben ona göre ekibimi kuracağım. Benim işime karışmayın. Eğer Büyükşehir'in bir işini yaparsanız sizi şikâyet ederim kamu zararı veriyor diye. Açık açık söylüyorum ben kendi işimi yapacağım. İfadelerini kullanmıştı.

 

Ve yine 02.02.2019 tarihinde Yenimahalle Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde, Çorum Hitit Dernekleri Federasyonu tarafından düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada ise ABB Başkanı Mansur Yavaş, Herkese eşit hizmet edeceğiz. Vergi alırken kimseyi ayırmıyorsak, hizmet ederken de kimseyi ayırmayacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın demişti.

 

Rüzgârlı Caddesi sözde Büyükşehir’e bağlı. Akyurt’a su vermek amacıyla kazılan ve kullanılamaz halde bekletilen bozuk yolun “asfalt onarım ve yapım çalışmaları” ASKİ tarafından ne zaman başlatılacak?

 

Böyle bozuk bir yol Çankaya’da olsaydı ASKİ ne yapardı? Tabii ki Rüzgârlı Cadde örneğinde olduğu gibi bozuk caddeyi günlerce atıl durumda bekletmez. Anında jet hızıyla müdahale ederek tamiratını yapar, sıcak asfaltını da atardı...

 

Büyükşehir yetkilileri Çubuk ilçesinde kendine ait cadde ve sokaklarda bozuk yollara canı istediği zaman müdahale edecekse, o zaman gölge etmesin. İlçenin bozuk yollarını Çubuk Belediyesi’nin yapmasına izin versin...

 

İlçe Belediyesi bozuk yolların tadilat ve tamiratını yapar. Vatandaşlarını da şu Kış günlerinde mağdur etmezdi...

 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve ASKİ yetkililerine önemle duyurulur...

 

20211214-161624-vert.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum