Rifat Serdaroğlu gözaltına alındı

Rifat Serdaroğlu gözaltına alındı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret etmekle suçlanan Doğru Parti Genel Başkanı Rifat Serdaroğlu, Esenboğa Havalimanı'nda gözaltına alındı.

Doğru Parti Genel Başkanı, Devlet ve Sağlık eski Bakanı Rıfat Serdaroğlu Ankara Esenboğa Havaalanında polis tarafından gözaltına alınarak Çubuk Cumhuriyet Savcılığına götürüldü.

Edinilen bilgiye göre, bir süre önce İzmir'in Çeşme ilçesinde bir konuşma yapan Serdaroğlu hakkında “Cumhurbaşkanına hakaret” iddiası ile soruşturma açıldı. Çeşme 1. Asliye Ceza Mahkemesi de Serdaroğlu'nun ifadesinin alınması için mevcutlu olarak en yakın savcılığa sevkedilmesi kararı aldı.

TARTIŞMA ÇIKTI

İzmir'deki programını tamamlayarak bugün saat 12.00'de uçakla Ankara'ya dönen Serdaroğlu, Esenboğa Havalimanında uçak körüğünden çıktıktan sonra polis tarafından karşılandı. Bir polis memuru konuyu bildirdi ve “Üzerini arayacağız, seni savcılığa götüreceğiz” dedi.

Bunun üzerine sinirlenen Serdaroğlu, “Ben bu ülkede bakanlık yaptım, parti siyasi parti genel başkanıyım. Üzerimi arayamazsınız. Bana da sen diye hitap edemezsin benim senin yaşında oğlum var” dedi.

Bunun üzerine Esenboğa Koruma Müdürlüğünden gelen rütbeli personel duruma el koydu. Serdaroğlu'nun üzeri aranmadı ve Çeşme Asliye Ceza Mahkemesi kararı uyarınca Çubuk Cumhuriyet Savcılığına götürüldü. Serdaroğlu, savcıya verdiği ifadenin ardından serbest kaldı.

Doğru Yol Partisi'nde iki dönem milletvekilliği ve bakanlık yapan Rıfat Serdaroğlu, Süleyman Soylu, Mehmet Ağar ve Tansu Çiller ile birlikte siyaset yaptı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.