Ressam Uluğ, çocuklarla buluştu

Ressam Uluğ, çocuklarla buluştu

Çubuk'ta "köylü ressam" olarak tanınan Halil Basri Uluğ, Cumhuriyet İlkokulu'nda düzenlenen etkinliklerde öğrencilerle bir araya geldi.

Uluğ, okulun çok amaçlı salonunda gerçekleştirilen ve 3 gün süren etkinliklerde, öğrencileri  resim , maket ve doğa fotoğrafı konularında slayt eşliğinde bilgilendirdi. Çocuklara resim sanatının inceliklerini anlatan Uluğ, yaptığı çalışmalardan örnekler verdi.

Cumhuriyet İlkokulu Müdür Yardımcısı Celal Akarsu, Uluğ'u yıllardır tanıdığını ve çalışmalarını takip ettiğini söyledi.

Uluğ'un öğrencilere resimle ilgili bilgiler vermesi için bu etkinliği düzenlediklerini belirten Akarsu, "Öğrencilere değerli bir katkısı olması için Halil beyi okulumuza davet ettik. Kendisi bize ilçemizdeki doğayı gösterdi, yaptığı resimleri ve özellikle de bahçede yaptığı resimlerini anlattı. Biz de özellikle resim alanına yönelmiş öğrencilerimizin Halil beyden esinlenmesini, bilgi almasını, özverili çalışmaların nasıl yapıldığını, yaz tatilinin nasıl değerlendirilmesi gerektiğini öğrenmelerini istedik. Çok güzel bir çalışma oldu. İnşallah öğrencilerimiz de yaz tatilini değerlendirirler" diye konuştu.

Uluğ da "Görülen veya hayal edilen bir manzara tuvale nasıl aktarılır, resim nasıl çizilir, öğrencilere bunlar hakkında bilgiler verdik. Verilen bilgilerin ardından öğrencilerimizle resim çizdik. Öğrenciler, yaz boyunca da resim çizmeye devam edecek" dedi.

Öğrencilerden Berat Gündoğmuş ve Şevval Nur Şahan ise etkinliğin faydalı olduğunu belirterek, Uluğ'a ve öğretmenlerine teşekkür etti. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.