RESSAM TURGUT KURSİYERLERİ RESİM SERGİSİ…

RESSAM TURGUT KURSİYERLERİ RESİM SERGİSİ…

Ressam Perihan Turgut Yağmur Sanat Galerisi ‘Kar Taneleri Resim Sergisi’ izlenime açıldı.

 Şuayip YAMAN

 

Ressam Perihan Turgut Yağmur Sanat Galerisi kursiyerleri tarafından hazırlanan “Karma Resim Sergisi” 7 Ocak 2017 tarihinde İkizler Antika ve Sanat Galerisi Atpazarı Sokak No: 26 Ankara kalesi –Altındağ-Ankara adresinde izleyicileri ile buluştu.


Şimdiye kadar birçok sergiye ev sahipliği yapan “İkizler Antika ve Sanat Galerisi”, şimdilerde Ressam Perihan Turgut'un kursiyerlerinin muhteşem resim sergisine de ev sahipliği yapıyor.

25 kursiyer tarafından yapılan eserlerin bulunduğu resim sergisinde; cam altı, yağlıboya, suluboya, guvaj, karakalem, peyzaj, pastel tekniğiyle gerçekleştirilen figürlerin ağırlıkta bulunduğu toplam 80 tablodan oluşan çalışmalar, izleyicilerden büyük beğeni aldı.

Açılış öncesi konuşan resim sanatçısı Perihan Turgut, Kursiyerlerimle ne kadar gurur duysam azdır. Karma figürlerden oluşan sergiyi açmanın mutluluğunu yaşıyorum, Tüm Ankaralıları sergiyi gezmeye davet ediyorum” dedi.


Sergi açılışına çok sayıda davetli katıldı. Kurdele kesilerek açılışı yapılan sergi gezilerek incelendi. Ressam Perihan Turgut ve kursiyerler  izleyenlere resimler hakkında bilgiler verdi.

 

Ressam Perihan Turgut tanıdık bir isim..

 

Ulucanlar Cezaevi Sanat Sokağı’ndaki “Yağmur Sanat Galerisi” sahibi Ressam Perihan Turgut, Hayri Aslan Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencilerine geçtiğimiz yıl bir günlüğüne önce sulu boya, sonrada  “Cam Altı Resim”  kursu vermişti.

 

Hayri Aslan Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdürü Emine Yıldırım, eşi Çubuk İlçe Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yıldırım ve çocukları da sergiyi izleyenler arasında idi.

7 Ocak 2017 günü saat 14.00' de açılışı yapılan serginin 20 Ocak 2017 tarihine kadar izlenime açık kalacağı ifade ediliyor…

sergi-1-vert.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.