@SADIK TÜRKMEN</p> ~İnsana ve Yaşama Dair Herşey

@SADIK TÜRKMEN

~İnsana ve Yaşama Dair Herşey

Rasûllerin Hareket Metodu’nu Günümüzde ÖRNEK ALMA Denemesi-1

p1-kapak-kuranin-golgesinde.jpg

Rasûllerin Hareket Metodu’nu Günümüzde ÖRNEK ALMA Denemesi-1

Rasûllerin Hareket Metodu’nu,
Günümüzde ÖRNEK ALMA Denemesi’dir!..

“Asır Suresi Doğrultusunda, Kur’an Bütünlüğünde…”

~ «Ne iş yapıyor olursanız olun bu SİSTEMİ kendi işinize/hayatınıza uyguladığınızda BAŞARI sizi takip edecektir.»
(Okuyup değerli bulan herkes lütfen tüm sanal ortamlarda paylaşsın veya mail olarak sevdiklerine göndersin).

Meşhur ve yaşanmış Tarihi bir olayı hatırlatarak söze girmek istiyorum :

<<<Fetih (Gönüllerin değiştiği, kalplerin Merhametle dolduğu) zamanı Hz. Peygamber’in (sav) ihtişam ile Kâbe’ye girişini izleyen Ebu Süfyan’ın karısı Hind : “Biz bu kadar mı körmüşüz, biz nerede yanlış yaptık?” diyerek Süfyan’a müthiş bir serzenişte bulunmuştu. Kahroluş ile birlikte bu serzeniş bir kıskançlığı da açıkça ortaya koyuyordu. “Biz nerede yanlış yaptık?” müthiş bir teslim oluş, nefsi kınayış! Ebu Süfyan’ın cevabı ise onunkinden daha bir dehşetengiz idi; umutların yokoluşu, iktidarın, gücün, otoritenin, putperest zalimin devrilişinin ifadesiydi: “HAYAT TARZIMIZ YANLIŞTI!”

Ondört küsur asırdır nefsimize dur demenin vakti gelmiş ve geçmektedir. Daha fazla geç kalmadan! Her nefs (şu an yaşayan) ölümü tadacaktır. Sonumuz gelmeden, ölümü tatmadan: “Ben nerede yanlış yaptım / Biz nerede yanlış yaptık?” deyip kendimizi; toplumumuzu; geçmişimizi sorgulayalım: Ve çok geçmeden, bir ondört asrın da böyle gitmesinin önüne geçenler biz olalım duasıyla (ÖNCÜLER BİZ OLALIM) ve büyük bir motivasyon ile: “Hayat Tarzımızın Yanlış Olduğu” gerçeğini itiraf edelim: Yanlışı orada burada aramayı bırakıp, suçu ona-buna yüklemeyi terkedip, cesaret ile nefsimizi kınayanlardan, iş işten geçmeden bunu yapanlardan olalım..>>>

«17. SONRA da iman edenlerden,
sabrı tavsiye edenlerden
ve
merhameti tavsiye edenlerden olmaktır.
18. İşte bunlar,
kitabı sağından verilenler/merhametin arkadaşlarıdır!» [BELED SURESİ’nden]

Giriş
Bu bir; Vahiy Tarihinde Değişmeyen Yöntemi Açığa Çıkarma ve Rasullerin Hareket Metodu’nu GÜNÜMÜZDE ÖRNEK ALMA Denemesidir!..

“Bu dinin bağlıları iyi bilmelidirler ki; bu din; aslında nasıl ilahi kaynaklı bir din ise; onun hareket metodu da özelliğine uygun olarak yine ilahi’dir. Bu dinin özünü, hareket metodundan ayırmak mümkün değildir.”

Bu bir denemedir. Edebiyat yapmayacağım. Sizleri düşündürerek yormak değil, bir gerçeğin (Rasûllerin Hareket Metodu’nun kavranılarak) bir an evvel pratiğe dökülmesini sağlamaktır amacım.

Aslında herkesin amacı genelde bir gibi görünür. Gerçek amaç: “İslam’ı hayatımıza bir yaşam tarzı olarak almak!” Evet burası doğru! Bir tek “İslam” olmasına rağmen, neden bu “bir tek İslam’ı” hayatımıza bir türlü tam anlamıyla alamadık! Nedeni yukarıda gayet açık. Bir tek İslam’a, milyonlarca düşünen beyinler kendi yanlarından ürettikleri yöntemlerle yaklaştıkları için ‘İslam’ nefislere bir türlü üstün kılınamıyor.

Bu kısa Giriş yazımızda sanırım neyi ele alacağımızı anladınız. Bu çalışmamda sizlere yeni bir Metod / Yöntem teklif etmeyeceğim. Zaten varolanı, yani Rasullerin Hareket Metodu’nu anladığım kadarıyla günümüze taşımaya çalışacağım. Yani yeni bir buluş gibi gözüken gerçekler esasta hep vardır. Ancak onu ortaya çıkarmada biraz gecikiyor olabiliriz.

İşte biz bu çalışmamız ile yeni bir BİD’AT oluşturmuş olmayacağız ki; hele Rasullerin Metodunun karşısına veya yanına kendi yanımızdan bir sistem, bir metod çıkartmaktan Allah’a sığınırız. Ayrıca böyle bir düşüncenin de (yeni bir metod ortaya atma) İslam’ın anlaşılmasına, İslam’ın nefislere üstün gelmesine en büyük engellerden biri olacağı gibi bir inanca sahip olduğumu da belirtmek isterim…

Asır Suresi Doğrultusunda
Bence Asrın Suresi… Evet her asrın suresi… Bugüne güncelleyecek olursak, 21. Asrın Suresi…

Hani geleneksel kültürde baştacı edilen bir uygulama vardır ya! Birilerinin bir araya gelişlerinde ve ayrılışlarında Rasulullah (sav) hep böyle yapardı, diye yaptıkları…

Gerçekte insan şöyle bir düşündüğünde bu Asır Suresi sanki Kur’an’ın “KİLİT” Suresi gibi geliyor bana. Asır ile “BAŞLA!”, Asır ile “AYRIL!”

Gelin bu kavrayışın derinine hepbirlikte inelim.. Gerek tarih kitaplarında, Siyer’de, Hadis Rivayetlerinde Asır Suresi doğrultusunda çok zenginlikler buluruz.

İşte bu zenginliklerden bir tanesini benim algılayışım: “O gün inananlara Yüksek Motivasyon gücü vermesiydi!” Çünkü bu sure müthiş kuşatıcı bir sureydi. Birey veya Toplum anında bu surenin yüksek motivasyon gücünün etkisi altına giriyordu.

“Asra andolsun!”

Dikkat! Aklımız, kalbimiz nerede olursa olsun “AN”a / “ASR” a çağırılıyordu. İnsan o an nerede ise:

— Dünyasının her neresinde ise!
— Malında mı? Mülkünde mi?
— Çocuklarında mı?
— Kadınlarda mı?
— Erkeklerde mi?
— Saltanatta mı?
— Hevasının peşinde mi?

“Asra andolsun!” ile dikkatler çekiliyordu..
Dünyanın şu an her neresinde isen bana (Yüce Yaratan kastedilmektedir) kulak ver! Bulunduğun yerlerden çok daha iyi ve hayırlı olana kulak ver! Hayallere kanma! Ne malın, ne mülkün, ne çocuklarının, ne eşinin, ne saltanatın sana hiçbir faydası yok! Bu söze kulak ver! Sana fayda verecek olana!..

“Şüphesiz ki insan zarardadır!”

Ne yaparsan yap, ne sahibi olursan ol! “ZARARDASIN EY İNSAN!” Ne hesap bilirsin, ne kitap! Ne kadar da acizsin ey insan! Borç ve Alacak Defteri sanıyor musun ki dünyadaki gibi! Bir hesap tutmaktan bile acizsin! Bak sürekli eksilerdesin! İflas’a doğru gidiyorsun! İFLAS etmişsin haberin bile yok…

“Şüphesiz ki insan zarardadır!”

Ama üzülme! Bu gerçeği de asla unutmadan bak sana bir önerim var..

“Ancak…”

Evet biraz rahatla, bak sana bu iflastan kurtuluş programıdır!.. Şimdiye kadar hep kendi metod ve yöntemini uyguladın, sonuç hep zarar… İflas… Bu programı bir Yaşam Tarzı olarak al ve uygula! Çünkü bu program % 100 uygulanabilirdir…

“İman edenler…”

Sana iflastan kurtulabilme ve insanca yaşama hakkı ve imkanı tanıyorum. İman et… kurtul! Bu kadar basit! Hem artık kendine (hevana) imanı da terket! Senin kendine bile faydan yok. Kendine gelen zararı, iflası bile engelleyebilecek gücün yok. Bunu gördün.

Artık direnme! Rasuller’in Hareket Metodu’nu izle ve kurtul!

Sonra…

“Ve iyi işler / insanlığa faydalı-yararlı işler yapanlar…”

Bu metodu izleyerek artıya geçebilme imkanı da veriyorum sana. Ve hatta;

“Ve hakkı / gerçeği tavsiye edenler…” den olursan kazançlı bile çıkman söz konusu!

“Ve sabrı tavsiye edenler…” Evet üstelik sabreder ve sabrı da tavsiye edersen ekstra lütuf, prim vs. de alabilirsin.

Evet ancak bu metod doğrultusunda iflastan kurtulabilirsin ey insan!

Kısaca Asır Suresi’nin verdiği zenginliği hep birlikte düşünerek gördük… Aslında Asır Suresinin bir de arka planı var. Yani “RASULLER’İN HAREKET METODU” burada gizli. Rasulullah (sav) o gün BU PROGRAMI dört dörtlük uyguladığı için başarılı olmuştur. Bugün biz ve ta kıyamete kadar Rasuller’in Hareket Metodu’nu uygulayacak olan insanlar Allah’ın yardımıyla başarılı olmamaları için hiçbir neden yoktur…

(Çok önemli ve çok geniş çaplı bir araştırma yazısıdır, devamı gelecek yazımda)

 

 

Bu yazı toplam 1643 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.