Ramazan’da Turşu Satışı Patlaması

Ramazan’da Turşu Satışı Patlaması

Çubuk'ta Turşu satışı yapan işletmelerde festivallerden sonra ikinci satış patlaması yaşanıyor.

Yapılan festival ve tanıtımlarla Türkiye"nin bir numaralı turşu markası olan Çubuk Turşuları, her geçen gün kapasitesini ve satışını artırıyor. Her festival ile birlikte daha çok satış yapan Çubuk Turşuları, bu yıl ramazan ayında da yaşanan satış patlaması ile turşucu esnafının yüzünü güldürdü.


İlçede geçimini turşu satarak sağlayan Turşucu Mehmet Arslan, festivalden sonra ikinci satış patlamasını Ramazan ayında yaşadıklarını belirtti. Çubuk Turşusunun lezzetini tadan ve kalitesini duyan birçok kişinin yurdun dört bir yanından ilçeye gelerek turşu aldıklarını kaydeden Arslan, ramazan dolayısı ile de satışlarında diğer günlerden farklı olarak yüzde 200 satış patlaması yaşadıklarını söyledi. Turşucu Arslan, ""Birçok sektörde ekonomik krizin boy gösterdiği bu günlerde turşu sektöründe yaşanan hareketlilik satıcı ve üreticileri mutlu etmektedir. Ramazan ile birlikte turşu satışında festivallerden sonra en yoğun günleri yaşıyoruz""dedi.


Çubuk Belediyesinin ilçenin ve ürünlerinin tanıtımı için çok büyük katkılar yaptığını vurgulayan Çubuk Muhtelif Esnaflar ve Sanatkarlar Odası Başkanı Gaffur Zengin, Belediye Başkanı Lokman Özden"e ve ekibine yapılan tanıtımlardan dolayı teşekkür ederek şunları söyledi,""Yapılan tanıtım ve etkinlikler sayesinde ilçemizde sirkülasyon olmakta ve böylelikle de esnafımız para kazanmaktadır. Bizim yaptığımız araştırmada özellikle ramazan dolayısı ile turşucu ve kasap esnafımızın satışlarında önemli derecede artışlar yaşanmaktadır. Dolayısı ile ekonomik krize rağmen turşucu ve kasap esnafımızın yüzü gülmektedir"" şeklinde konuştu
Kendilerinin de evde turşu kurduklarını belirten Zonguldak"tan turşu almaya gelen İnci Burma (64), ancak Çubuk Turşusu gibi lezzetli ve kıtır kıtır olmadığını söyleyerek şunları söyledi,""Ankara da bulunan akrabalarımızı ziyarete geldik. Ankara'ya gelinirde Çubuk Turşusu alınmaz mı diyerek, Zonguldak"ta bulunan yakınlarımıza ve kendimize turşu almaya Çubuk ilçesine geldik'' Esnaf tarafından Çubuk"ta çok iyi karşılandıklarını da ifade eden Burma, kendilerine bolca turşu ikram edildiğini de sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.