rahat olun beyler!...

Sevgili kardeşlerim,

Hafta sonunu Ankara"da özellikle yazar, çizer ve sanatçı arkadaşlarımızla birlikte değerlendiririz. Yakın görüştüğüm dostlarımdan Şair ve yazar aynı zamanda Türk Hat sanatını günümüzde bakır üzerine yorumlayarak yaşamasını sağlayan Rıfkı Kaymaz ki geçtiğimiz günlerde Zürih"te ülkemizi temsilen sanatını da icra etmek üzere fuara katıldı. Sanırım önümüzdeki günlerde de S. Arabistan"ın Riyad şehrinde düzenlenecek olan bir başka etkinlikte ülkemiz adına bakır sanatımızı tanıtmak üzere bir yolculuğu olacak kendisine şimdiden başarılar diledik.

 

Çocuk Edebiyatçıları Birliği kurucu başkanı ve şu anda Küçük Ev yayınlarını kurarak kurumsal bir kimliğe kavuşan çocuklar için yıllardır bıkmadan usanmadan yazan ve çeviriler yapan, aynı zaman da Milli Eğitim Bakanlığı Çocuk Yayınları"nın başkanlığı görevini de ifa eden Üzeyir Gündüz.

 

Yine yıllardır çocuklarımızın için yazan ama özellikle özgün çizgileri ile başta ders kitaplarımız olmak üzere resimleyen, karikatürist, şair ve yazar Ahmet Yozgat.

 

Şu anda çocuklar için hikâyeler yazan Canım Babam, Canım Öğretmenim gibi hikâyelere imzasını koyan aynı zamanda Polis Koleji"nde Türk Dili ve Edebiyatı dersleri veren Sırrı Er.

 

Hemen her hafta bu arkadaşlarımla beraber buluşarak ülkemiz sanat ve edebiyatı ile kültürel alanlarda yapılan çalışmalar hakkında görüş alış verişinde bulunuruz. Bu arada Ankara"da merkezleri olan başta Türkiye Yazarlar Birliği olmak üzere gönüllü sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ederiz. O kurumlarda bulunan dostlarımızla hasbıhâlin konusu da yine kültür, sanat ve yayın konuları olur.

 

İşte geçtiğimiz cumartesi mutat vesile Üzeyir Gündüz"ün bürosunda toplanıp birere çay içtikten sonra İLESAM" da Genel Başkanlığa yeniden seçilen İhsan Işık"ı ziyaret ettik. Orada hafta sonu çalışmalarından olan şairlerin kendi şiirlerinden örnekleri dinledik. Kısacası sazlı ve sözlü bir ortamda şairler ile birlikte olduk. Çocuk Edebiyatçıları Birliği başkanlığı yanı sıra İLESAM"da yönetim kurulu üyesi olan Yard. Doç.Dr. Zeki Gürel"i Sırrı Er"in Bamsı Beyrek olarak benzetmesinin ardından teşehhüt miktarı da olsa biraz fikir teatisinde bulunduk.

 

Oradan Mustafa Akgün"ün yeni çıkan Mevlana"dan Gothe"ye romanını tebrik etmek üzere bürosunda gittik. İmzalı kitaplarımız aldıktan sonra ayrıldık. Mustafa Akgün yıllardır çıkardığı Odak dergisi ile kültürel varlığını idame ettiren ender yazarlarımızdandır. Özellikle yurt dışındaki kardeşlerimize yönelik çalışmalarıyla dikkat çekmektedir.

 

Türkiye Gönüllü Eğitimciler Derneği ziyaretimiz ve orada yaptığım Güncelle Kendini isimli motivasyon eğitimimizle ilgili yazımızı da bir başka sefere diyerek selamların en güzeli ile diyor ve eklemek istiyorum:

 

İlgilisi ve meraklısına not: Sevgili kardeşlerim içiniz rahat olsun Çubuk"ta çok değerli arkadaşlarımız var. Belediye Başkanlığı konusunda düşünceleri olanlara duyurulur.

Bu yazı toplam 907 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar