Proje Ekibi Konya’da Belediye Çalışmalarını İnceledi

Proje Ekibi Konya’da Belediye Çalışmalarını İnceledi

Çubuk Belediyesi ‘Proje Ekibi’ Konya’da belediyelerin yürüttüğü çalışmaları ve yatırımları yerinde inceledi.

Çubuk Belediyesi ‘Proje Ekibi’ Konya’da belediyelerin yürüttüğü çalışmaları ve yatırımları yerinde inceledi.

Çubuk Belediyesi Başkan Yardımcısı Şükrü Acıelma başkanlığında Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ahmet Karakuş, Proje Ekibinden Şehir Plancısı Hasan Özen ve Jeoloji Mühendisi Yusuf Kürşat Mercan’ın aralarında olduğu ‘Proje Ekibi’ Konya’ya giderek bir dizi incelemelerde bulundu.

Konya Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Sebahattin Esen’in ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarette, Konya Büyükşehir Belediyesi, Selçuklu Belediyesi ve Karatay Belediyesi’nin projeleri incelendi.

Mevlana Kültür Merkezi, Mevlana Meydanı, Uluslararası Spor ve Kongre Merkezi, Tarihi Bedesten Çarşısı, Japon Parkı, Türk Yıldızları Parkı, Ecdat Parkı, Bisiklet Yolu Ağı ve Sistemleri, Selçuklu ve Karatay Belediyeleri Hizmet Binaları, İstiklal Harbi Şehitleri Abidesi, Konya Bilim Merkezi, Hayvan Pazarı ve Saman Borsası, Aşkın Adı Kelebekler Vadisi Projesi, Sille Barajı Rekreasyon Alanı Projesi ve Yüzme Havuzu Projeleri gibi hizmetleri yerinde gören proje ekibi, bu projelerle ilgili yetkililerden de bilgiler aldı.

Konya Büyükşehir Belediyesi Özel Kalem Müdürü Murat Közoğlu, Genel Sekreter Yardımcısı Süleyman Şenol Aydın, Basın Müşaviri Galip Marlalı, Çevre Koruma ve Daire Başkanlığı Veteriner Hakim Yusuf Işıklıer, Selçuklu Belediyesi Başkan Yardımcısı Ayhan Gürbüzer, Karatay Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Toknal’ı ziyaret eden Acıelma ve ekibi Konya’da uygulanan örnek projelerle ilgili olarak bol miktarda fotoğraf çekerek notlar aldı.

Selçuklu Belediyesi birim müdürleri ve personeli ile de bir araya gelen Acıelma ve beraberindeki heyet, gerçekleştirilen sunumları dinleyerek, projelerin Çubuk’ta uygulanabilirliğini araştırdı.

2img_4953.jpgÇubuk Belediyesi Başkan Yardımcısı Şükrü Acıelma, Konya’ya dolu dolu gezerek görme şansı bulduklarını belirterek özellikle yürütülen projelerden çok etkilendiğini söyledi. Konya’da bazı projeleri ilk kez gördüklerini ifade eden Acıelma, “Gerçekten güzel projeler geliştirilerek hayata geçirilmiş. Türkiye'de böyle tesislerin var olduğunu görmek bile insanı heyecanlandırıyor. Konya Büyükşehir, Selçuklu ve Karatay Belediyeleri Başkanlarımızın ve ekiplerinin bu başarıları bizleri etkiledi. Konya hakikaten gezilmeye ve görülmeye değer bir şehrimiz. Her şeyden önce Konya sosyal belediyeciliği yaşatıyor, onu gördük” diye konuştu.

2img_4965.jpgTarihi Bedesten Çarşısı’nda estetik kurulla ilgili çalışmaları incelediklerini ve özellikle cephe giydirmelerinden çok etkilendiklerini kaydeden Acıelma, tescilli binaların değerlendirilmesi, onlara verilen işlevler ve inşaatların çok seri ilerlemesi dikkat çekici olduğunu anlattı.

2img_5007.jpgAcıelma, inceledikleri projelerin kendilerinin yapmak istedikleri projelere ışık tutacağını da vurguladı.  

2img_5059.jpg2img_4992.jpg2img_5333.jpg2img_5413.jpg2img_4965-001.jpg2img_5474.jpg2img_5007-001.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum