PLATFORM BAŞKANLIĞINA ALİ ZOR SEÇİLDİ

PLATFORM BAŞKANLIĞINA ALİ ZOR SEÇİLDİ

Çubuk Platformu’nun, “7. Olağan Genel Kurul Toplantısı” Dernek binasında yapıldı. Başkanlığa Ali Zor seçildi.

Şuayip YAMAN

Platform Başkanı Ahmet YALÇIN; “Gazi Üniversitesi de bizimdir. Sahip çıkacağız. Her ikisi de Çubuk’un hakkıdır ve Çubuk’ta kalacaktır. Çubuk Halkının Gazi Üniversitesine de sahip çıkacağına inancım tamdır.”

Çubuk Platformu Derneği Başkanı Ahmet Yalçın yaptığı açılış konuşmasında; “Her alanda ilçemizin, bölgemizin ve ülkemizin kalkındırılması için kurulmuş olan Çubuk Platformu bu amacına ulaşabilmek için yetişmiş, birikimli insanları bir araya getirerek çalışmalarını sürdürmektedir.

 Yapılan bu çalışmalardan ilki ilçemize ‘Gazi Üniversitesi’ okullarının, diğeri de Yıldırım Beyazıt Üniversite’sinin getirilmesidir. Bu konuda Çubuk Platformu ile işbirliği, güç birliği yapan, emeği geçen herkese huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum. Şimdiki hedefimiz ise İlçemizde kurulması düşünülen Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nin ilçe merkezinde veya ilçenin Kuzey’inde bir yerde kurulması olacaktır.

Bir başka önemli çalışmamız da bölge kaynaklarımızdan olan Çubuk Agat Taşı’nın tanıtımı, ilçede işlenmesinin başlatılması olmuştur. Hedefimiz; ilçemizde 500 aileye aylık ortalama 2 bin TL. kazandıracak iş ve istihdam alanı yaratmaktır.

 Önümüzdeki bir yılda yapacaklarımızdan ve başlatacağımız projelerden bazılarının başlıklarını da ifade etmek istiyorum;

 -Her şeyden önce; Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nin ilçemizde kurulması için, kurumlar arasında geniş kapsamlı güç birliği ve dayanışmayı sağlamak ve top yekûn mücadele etmek.

 -İlçemizin tarihini ve kültürünü yaşatacak semboller oluşturmak. Bunun için; “Ankara Savaşı Müzesi” ve “ Anıtı” nın yapılması.

 -Eski Ankara Evlerimizden örnek olarak birkaç tanesinin onarılması ve Çubuk kültürünün yaşamasını ve yaşatılmasını sağlamak.

 -Aydos Yaylası’ndaki Atatürk’ün Çiftliği’nin ihya edilmesi, amacına ve hatırasına uygun hale getirilmesi için çalışmak.

 -Bölge kaynaklarımızdan olan Çubuk Agat Taşı’nı üretime dönüştürmek, bu konuda istihdam ve iş alanı yaratmak.

 -Çubuk Platformu’nu sağlam bir kurumsal yapıya kavuşturmak, eksikliklerini tamamlamak.

 Çubuk Platformu birkaç kişinin veya bir grubun kişisel beklentileri için bir süreliğine kurulmuş değil. Kuruluş amacı öncelikle İlçemizin, bölgemizin ve ülkemizin aydınlık geleceğini inşa etmek ve nesiller boyu geliştirerek devamını sağlamaktır.

 Çubuk Platformu hiçbir siyasi kuruluşun, sermayenin veya etkin grupların arka bahçesi değil, insanlarımızın aydınlık geleceğinin önderidir.

 Bu şuur ve amaçla; asıl işimiz kuruluş ilkelerine bağlı sağlam bir kurumsal kimlik ve yapılanmayı gerçekleştirmek olacaktır. Bu ilke doğrultusunda üyelerin yeniden gözden geçirilerek üye sayısı ona göre belirlenecek, üye seçiminde titizlik gösterilecektir” dedi.

 Çubuk Platformu Derneği’nin 7. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda yapılan seçimde;

 Ali ZOR : Başkan

Melek Aşır : Başkan Yardımcısı,

Ahmet Naci Işık : Başkan Yardımcısı

Enver Yerli : Başkan Yardımcısı

Şuayip Yaman : Sekreter

Emin Kerimoğlu : Sayman

Üyeliklere : Şazinur Olcay, Feriman Karagöz, Mehmet Emin Ertürk, İsmail Berber, Mehmet Akınkoç, Mehmet Saat, İsmail Berber, Kemal Yılmaz ve Ahmet Yalçın,

Denetim Kurulu asil üyeliklerine ise; İsmail Tekaüt, Salih Türkay ve Hasan Üzüm seçildiler.

 Eski Başkan Ahmet Yalçın’ın da içinde bulunduğu yeni yönetim kurulu ilk toplantısında Ahmet Yalçın’ın önerisi ve yönetim kurulunun ittifakı ile, yeni emekli olan ve ilçemize hizmetleri bilinen Ali Zor’u Yönetim Kurulu Başkanı olarak seçmiştir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum