Paravan Şirketin Sahibi Çoban Çıktı

Paravan Şirketin Sahibi Çoban Çıktı

Yukarı Emirler Köyü adresli paravan şirket sahibi Ali İhsan Erdoğan,Kurdukları Şirketekete Çubuk İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneğini adres göstermiş.

Paravan şirketler kurup devleti dolandıran 101 kişi hakkında "Nitelikli dolandırıcılık ve sahtecilik" suçlarından 10"ar yıl hapis istemi ile dava açıldı.

PARAVAN şirketler aracılığıyla SSK"yı dolandırdıkları iddiasıyla 101 kişi hakkında, "Nitelikli dolandırıcılık ve resmi belgede sahtecilik" suçlarından her biri için 10"ar yıl olmak üzere, toplam 1010 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. İddianamede, kurulan şirketin sahibinin çoban olduğu, adresinde İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği"nin bulunduğu belirlendi. Ankara Cumhuriyet Savcısı Şadan Sakınan, paravan şirketler ve SSK İl Müdür Yardımcısı Celaleddin G. aracılığıyla bazı şahısları sigortalı gösteren şebekeye yönelik Eylül 2007"de operasyon yaptı. "Paravan" adı verilen operasyon sonrası soruşturma tamamlandı ve Ankara 3. Ağır Ceza Mahkemesi"nde dava açıldı.

PARAVAN ŞİRKETLER BELİRLENDİ

İddianamede, Muhsin Gül adına kayıtlı Çubuk ilçesinde medikal sektöründe faaliyet gösterdiği belirtilen şirketin tespit edilemediği kaydedildi. 2004 yılında yalnızca 6 ay faaliyet gösterdiği anlaşılan şirketin merkezi olarak gösterilen adreste de tesadüfen İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği"nin kiracı olduğu belirlendi. Burada sigortalı gösterilen kişilerin de bir süre sonra toplu olarak Ali İhsan Erdoğan adına tescilli canlı hayvan ticareti yapan şirkette sigortalı gösterilmeye başlandığı tespit edildi.

Kurdukları şirketin sahibi çoban çıktı

Erdoğan"a ait işyerinin Çubuk"un Yukarı Emirler Köyü adresli olduğunun belirtilmesi üzerine muhtarı ile görüşme yapıldığı anlatılan iddianamede, Erdoğan"ın 2 yıldır köye uğramadığı ve sigortalı işçi çalıştıran bir işyerinin de bulunmadığı kaydedildi. İddianamede, Erdoğan"ın, köyde çobanlık yapan kişi olduğunun da tespit edildiği vurgulandı.

DHA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum