Özden:Ortak Dileğimiz Üniversite

Özden:Ortak Dileğimiz Üniversite

Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, ilçede herkesin ortak bir şey dile getirdiğini ve onun da üniversite olduğunu söyledi.

Yıldırım Beyazıt Mahallesinde ve Yavuz Selim Mahallesinde bulunan toplamda bin 800 dönümlük alanın Yıldırım Beyazıt Üniversitesi için ayrıldığını söyleyen Özden, buda yetmezse 3 bin 300 dönümlük alanında hazır olduğunu, burasının da üniversiteye devredilebileceğini ifade etti. Çubuk'un 8 yıldır üniversite için hazırlandığını belirten Başkan Özden, şöyle konuştu:

'Biz hep iddia ediyoruz. Yıldırım Beyazıt Üniversitesi ilçemize kurulacak diye. Çünkü Yıldırım Beyazıt ismi ilçemiz ile özdeşleşmiştir. 1402 Ankara Savaşı ilçemizde yapılmıştır. Bu savaşla birlikte ilçemizdeki köylerin mahallelerin ismi Yıldırım Beyazıt'tan ve Timur'dan gelmektedir. İlçemizde kurulan 2 yıllık Yüksek Okulları ile birlikte 8 yıldır ilçemiz bu üniversiteye hazırlık yapmakta. İlçemiz Metropol bir ilçe olup, ulaşımı en kolay bir ilçedir. Yapılmakta olan altı şeritli yolu ile de üniversiteye hazırlık yapmaktadır. Ayrıca Uluslararası Esenboğa Havalimanı da ilçemizde bulunmaktadır. Dünyanın ve yurdumuzun dört bir yanından öğretim görevlileri üniversiteye kolaylıkla ulaşabilirler. Geçtiğimiz ay ilçemize ziyarete gelerek yurt kurulacağı müjdesini veren Kredi Yurtlar Genel Müdürü Sayın Hasan Albayrak beye iade-i ziyarette bulunduk. Kendileri ilçemize toplamda 1200 kişilik yurt kazandırılacağını söylediler. Bizde kendilerine ilçemiz adına teşekkür ettik.' Kurulacak olan üniversitelerin Başbakanın eğitim ve öğretime verdiği desteği gösterdiğinin altını çizen Başkan Özden, konuşmasını şöyle sürdürdü:

'Ülkemizde kurulacak olan üniversiteler Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın ve AK Parti iktidarının eğitime ve öğretime verdiği desteği göstermektedir. Yedi ilde yedi yeni devlet üniversite projesi kapsamında ilçemizde büyük bir beklenti bulunmakta. Yıllardır beklentiler ve bu güne kadar verilen vatlar ilçemizi üniversite konusunda tek yumruk yapmıştır. İlçemizdeki tüm siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları, akademisyenler ve halk arasında üniversite konusunda büyük bir konsensüs oluşmuştur. 81 bin nüfuslu Çubuk'ta herkes ortak bir şeyi dile getiriyor, o da üniversite.'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz'un kendilerine vermiş olduğu müjdenin, bu umutlarını ola bildiğince artırdığını kaydeden Başkan Özden, üniversitelerin iktidarlarca kurula bildiğini ve hükümetin bu konuda yetkili olduğunu hatırlatarak, 'AK Parti Hükümeti inşallah ilçemize Yıldırım Beyazıt Üniversitesini kuracaktır. Ben bu konuda emeği geçen herkese ilçem adına teşekkür ediyorum' dedi
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum