Özden'den Slovekya Büyükelçisi Jakabcin'e Ziyaret

Özden'den Slovekya Büyükelçisi Jakabcin'e Ziyaret

Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, Slovakya Büyükelçisi Vladimir Jakabcin'i ziyaret etti.

Başkan Özden, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Slovakya'nın Sabinov şehrinden Çubuk'a gelecek öğrencilerle ilgili bilgi alışverişinde bulunmak üzere Büyükelçi Vladimir Jakabcin'i ziyaret etti. Özden, ilçedeki öğrencilerle Sabinov'dan gelecek öğrenciler arasında kardeşliğin pekiştirilmesi ve Türk aile kültürünün tanıtılması amacı ile öğrencilerin Çubuk'ta ailelerle birlikte kalmalarını planladıklarını kaydetti.

Kaç kişilik grubun geleceği ve ilçede nasıl bir programın yapılması gerektiği gibi konuların görüşüldüğü ziyarette Büyükelçi Jakabcin, kendilerinin de Başkan Özden ile aynı düşüncelerde olduklarını söyledi. Türkiye deki yerel yönetimler arasında en iyi ilişkiyi Çubuk Belediyesi arasında yürüttüklerini belirten Büyükelçi Jakabcin, Çubuk halkıyla her yönüyle kardeş gibi olduklarını kaydetti. Büyükelçilik olarak Türkiye'nin bilinmeyen yönlerinin tanıtımı için oluşturdukları resim sergisi ve eşi Olga

Jakabcinova'nın editörlüğünü yaptığı, geçmişte Türkiye'de büyükelçilik yapmış ve Slovakya'da yaşanan Kadife Devrimi'nin önderlerinden olan Alexander Dubcek'in Ankara'da ve Türkiye'de bulunduğu yılları anlatan kitabın tanıtımının 19 Ocak günü saat 18.00'de yapılacağını söyleyen Jakabcin, serginin açılışına Başkan Özden'i ve ekibini davet etti. Büyükelçi Jakabcin, kitap ve sergi hakkında Başkan Özden'e bilgi verdi.

Başkan Özden, ziyaret sonunda Çubuklu ressamlardan Halil Basri Uluğ'un Slovakya'dan bir manzara çalışmasını Büyükelçi Jakabcin'e hediye etti. Özden, resimden çok etkilendiğini söyleyen Büyükelçi Jakabcin'e ressam Halil Basri Uluğ'un Slovakya'da resim sergisi açmak için hazırlık yaptığını da anlattı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.