Özden, Gazze Gazisini Evinde Ziyaret Etti

Özden, Gazze Gazisini Evinde Ziyaret Etti

Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, İsrail'in Gazze Yardım Gemilerine Düzenlediği Saldırıda Yaralanan İhh Çubuk Sorumlusu Abdulhamit Ateş'i Evinde Ziyaret Etti

Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden,İsrail'in Gazze yardım gemilerine düzenlediği saldırıda yaralanan İHH Çubuk sorumlusu Abdulhamit Ateş'i evinde ziyaret etti.

İsrail'in İHH yardım gemisine düzenlediği saldırıda bacağından ve kafasından yaralanan İHH Çubuk sorumlusu Abdulhamit Ateş'in hastanedeki tedavisi tamamlandı.

Ateş, iyileştiği zaman tekrar gidilmesi gerekirse tekrar gitmek istediğini ifade ederek, 'İsrail askerleri indirme yaparken tamamen teçhizatlı olan askerlere karşı arkadaşlarımızla birlikte gemimizi savunmaya çalıştık. Tabii bizim elimizde silahımız yoktu. Savunabildiğimiz kadar savunmaya çalıştık. Bunun üzerine askerler üst katta rastgele ateş etmeye başladılar. Adeta güverteyi mermilerle elediler' dedi.

Kendisinin Türklerin bulunduğu yerde olmadığını genelde Yunanlıların olduğu arka tarafta olduğunu ifade eden Ateş, 'Mücadele esnasında önce bacağımdan yaralandım, ayağım kırıldı yere düştüm, kalkmaya çalışırken bir asker kafama keskin bir şeyle vurdu, sonra bir diğeri karnıma tekme attı, biraz bekledikten sonra beni 150 metre kadar sürükleyerek güverteye götürdüler. Burada biri yanıma geldi ona İngilizce olarak canımın yandığını ve kanın durmadığını söyledim. Önce tampon yapmaya çalıştı kan durmadı. Daha sonra cebinden bir şırınga çıkararak bana enjekte etti. Ondan sonrasını hatırlamıyorum. Uyandığımda İsrail hastanesindeydim' dedi.

Ülkesinde olmaktan çok mutlu olduğunu ve sevenlerinin kendisini hiç yalnız bırakmadığını bildiren Ateş, Belediye Başkanı Lokman Özden'e ziyaretinden dolayı teşekkür etti.

Belediye Başkanı Lokman Özden ve Başkan Yardımcısı Hacı Çelebi de Abdülhamit Ateş'le sohbet etti. Ateş'in ve arkadaşlarının gemide yaşadığı olayları dinleyen Başkan Özden, yapılan saldırının insanlık dışı olduğunu söyledi. Yurt dışında olması nedeniyle ziyaretin geciktiğini söyleyen Başkan Özden, 'Yaptığınız görev gerçekten de insanlık adına çok önemliydi. Hitlerin mezaliminden Yahudiler koruyan Osmanlının torunları olan bizler, aynı duygularla bugün İsrail'in mezaliminden Gazzeli kardeşlerimizi korumak, onlara yardımda bulunmak için mücadeleler ediyoruz. Ben bunları yurt dışında olduğum sürece her ortamda anlattım. Birilerinin fiili olarak yaptığı işleri, birileri de diplomatik olarak yapacak. Herkes gittiği yerde ses getirecek. Bu yapılan insanlık dışı ve teröristçe saldırı herkese anlatılmalıdır' diye konuştu.

Başkan Özden, Gazze'nin isminin ilçelerinde yaşatılmasını da istediklerini sözlerine ekledi.

2105077]

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.