Özden: 'Dava Millet İradesine Açılmıştır'

Özden: 'Dava Millet İradesine Açılmıştır'

Memur-Sen Çubuk İlçe Başkanı Dr. Mustafa Özden Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından AK Parti hakkında açılan kapatma davasına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamasında demokrasiye karşı haksızlık yapıldığını söyleyen Özden, “Bu davayla Türk demokrasisi büyük bir yara almıştır. Türk demokrasisi büyük bir sınavdan geçmektedir” dedi.

Özden, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, AK Parti'yi kapatma talebinin tamamen hukuki içerikten yoksun, suni gerekçelerle dolu olduğunu savunarak, “Bugün ülkede her iki kişiden birinin oyunu almış bir siyasi partiye belirsiz nedenlerle açılan bu dava aslında demokrasiye açılmış bir davadır” şeklinde konuştu.

Memur-Sen Çubuk İlçesi Başkanı Dr. Mustafa Özden şu değerlendirmelerde bulundu: 21. yüzyılın başında Türkiye"de Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açılan kapatma davası, hala bir siyasi partinin kapatılmak istenmesi açısından Türk demokrasisine, Türkiye"nin dünya kamuoyundaki imajına büyük zarar vermiştir.
 
Türkiye Cumhuriyeti demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir. TC. Anayasası"na göre siyasi partiler demokrasinin temel unsurlarıdır. Bu unsurları tahrip etmek yargı eliyle bile olsa demokrasiyi tahrip etmek anlamına gelmektedir. Türk siyaseti parti kapatmalarının faturasını geçmişte çok ağır bir şekilde ödemiştir. Buna rağmen, yargının, ideolojik davranışları çağrıştıran her türlü imajdan sakınması gerekirken, tamamen hukuki içerikten yoksun, suni gerekçelerle, gazete haberlerinden oluşan, belirsiz ve keyfi nedenlerden oluşan bir iddianameyle kapatma davası açılması, aslında demokrasiye açılmış bir davadır.

Bu konuda Türkiye yeni bir sınavdan geçmekte, siyasi hayatında yeni bir sayfa açmaktadır. Daha önce de demokrasiye yapılan müdahaleler her zaman ters tepmiş, halk tarafından tepkiyle karşılanmıştır. Daha olay duyulur duyulmaz dünya kamuoyu önünde ne kadar mahcup bir duruma düşürüldüğümüz ortaya çıkmıştır. Kafkasya, Balkanlar, Ortadoğu gibi zor bir coğrafyada demokrasi mücadelesini her şeye rağmen devam ettiren bir ülkede, suni ve asılsız gerekçelere sığınılarak parti kapatılmaya çalışılması demokrasiye zarar verecektir. Milletin iradesine karşı, ülkemizin birlik ve beraberliğine yapılacak her türlü girişim halk tarafından tasvip görmeyecek ve kınanacaktır.
Memur-Sen olarak Türkiye"yi ve demokrasimizi, ülkenin birlik ve beraberliğini düşünüyor ve başta yargı olmak üzere herkesi demokrasinin gereklerine uymaya çağırıyoruz. " dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum