Onur Meclisi, Çubuk İçin En Önemli 8 Konuyu Tespit Etti

Onur Meclisi, Çubuk İçin En Önemli 8 Konuyu Tespit Etti

Çubuk’ta ilçenin yetiştirdiği önemli bürokrat ve işadamları tarafından oluşturulan Çubuk Kent Konseyi Onur Meclisi Yürütme Kurulu, ilçe için en önemli 8 konuyu tespit ederek, bu konular üzerine çalışmalar yapmaya başladı.

Çubuk’ta ilçenin yetiştirdiği önemli bürokrat ve işadamları tarafından oluşturulan Çubuk Kent Konseyi Onur Meclisi Yürütme Kurulu, ilçe için en önemli 8 konuyu tespit ederek, bu konular üzerine çalışmalar yapmaya başladı.

Çubuk Kent konseyi Onur Meclisi Yürütme Kurulu üyeleri Onur Meclisi Başkanı Mehmet Saat Başkanlığında, Çubuk Kent Konseyi Genel Sekreteri Hüseyin Yiğiner, Onur Meclisi Yürütme Kurulu Üyeleri Hayati Mercan, Ali Arslan, Hüseyin Kaderoğlu, Ali Naci Yeşiltepe, Veli Metin, Cumhur Yıldız, Emrah Bal, Cemil Uç, Hasan Pala, Mustafa Kılıç ve Çağrı Aydınoğlu ile bir araya geldi.

 İlçenin sorunları ve bunların çözümü noktasında izlenmesi gereken yollar üzerinde istişarenin yapıldığı toplantıda açılış konuşmasını yapan Onur Meclisi Başkanı Mehmet Saat, geçmişte yapılan hatalara takılıp kalınmamasını ve ilçenin biriken sorunlarının biran önce çözülmesi için çalışmaların yapılması gerektiğini söyledi.

İleriye dönük en az 50 yıllık planların yapılması gerektiğinin altını çizen Saat, bize verilen görevi en iyi şekilde yerine getirmek için birlik ve beraberlik içerisinde çalışacaklarını anlattı.

İlçedeki tüm kamu ve kurumların artık günü birlik yaşamaması gerektiğine işaret eden Saat, “Çubuk’un ufkunu açmak, önünü açmak bizim gibi düşünce platformlarının işi olmalıdır. Bizde bu amaçla kurulan bir düşünce platformuyuz. Bu nedenle bugünden itibaren projemizi hazırlamaya başladık” diye konuştu.

İlçe için en önemli ve ilk olarak yapılması gerekenleri 8 madde de topladıklarını aktaran Saat, üzerinde çalışacakları konuları şöyle sıraladı:

“1 -Çubuk'un en önemli sorunlarından biri olan Organize Sanayi Bölgesi'nin ilçe gündemine taşınmasına karar verildi. Bu kapsamda Organize Sanayi Bölgesinin kurulabilmesi için nasıl bir yol izleneceği ve Çubuk Belediyesi'nin bu konuda herhangi bir çalışmasının olup olmadığı öğrenilmesine, şayet herhangi bir çalışma yok ise ilçede Organize Sanayi Bölgesi alanının biran önce tespit edilmesi, aynı zamanda imar çalışmalarının başlatılması için Onur Meclisi olarak bir dizi çalışma başlatılmasına karar verildi.

2- Yeşil Çubuk Parkı ile Çubuk 2 Baraj arasında kalan 6 kilometrelik Çubuk Çayı vadisinde ilçede yaşayan herkesin hayali olan rekreasyon çalışmasının başlatılması yönünde gündem oluşturulmasına karar verildi. Bu konuda Çubuk Belediyesi'nin herhangi bir projesinin olup olmadığının araştırılmasına ve şayet herhangi bir projesi yok ise yeni bir projenin ilgili teknik birimlerden de yardım alarak hazırlatılmasına, hazırlatılan projenin yapılan girişimlerle Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne yaptırılması için girişimlerde bulunulmasına karar verildi.

3 - Gazi Üniversitesi'nden boşalan ve Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'ne devredilen ilçe merkezindeki Çubuk Yerleşkesine en az 2 adet 4 yıllık fakültenin açılmasının sağlanması için gündem oluşturulmasına ve bu konuda gerekli girişimlerde bulunulmasına karar verildi.

4 - İçerisinden herhangi bir şehirlerarası yol geçmediği için kör nokta olarak tabir edilen Çubuk'un önünü açmak amacıyla bazı il ve ilçelerle bağlantısını sağlayacak çevre yollarının açılması için gündem oluşturulmasına karar verildi. Bu kapsamda Çubuk'tan Kazan ve Kızılcahamam ilçelerine ayrı ayrı bağlantı yollarının genişletilerek bölünmüş yol haline getirilmesi ve Orta Karadeniz’e çıkan bağlantı yollarının genişletilerek bölünmüş yol olarak açılması konusunda çalışmaların başlatılmasına karar verildi.

5 - Bilindiği üzere Keçiören -Esenboğa Havaalanı ve Yıldırım Beyazıt Üniversitesi arasına yapılması planlanan hafif raylı metro sisteminin Çubuk merkezine kadar getirilmesi konusunda gündem oluşturulması ve bu konuda gerekli mercilerle iletişime geçerek takip edilmesine karar verildi.

6 - İlçede yapılan son imar çalışmaları hakkında bilgi alınması ve bu bilgiler ışığında hem insanları ilçemize çekecek hem de ekonomiye katkı sağlayacak yeni imar çalışmalarının biran önce başlatılması hakkında kamuoyu oluşturulması ve bu konuda gerekli çalışmaların başlatılmasına karar verildi.

7 - Çubuk'u olimpik spor merkezi yapmak için Ankara’da faaliyette bulunan spor federasyonlarıyla görüşerek yüzme, badminton, eskrim, atlı spor kulübü, doğa sporları, satranç ve benzeri olimpik spor tesislerinin ilçeye kazandırılması amacıyla kamuoyu oluşturulması ve bu konuda gerekli çalışmaların başlatılmasına karar verildi.

8- Yaklaşık 22 bin ortaöğretim öğrencisi olan Çubuk’ta henüz kültür merkezinin olmaması en büyük sorundur. İlçede sosyal sorunlarında hızla artmasına neden olan bu durumun en acil bir şekilde çözülmesi gerekiyor. Bu konuya bir çözüm getirilmesi amacıyla gündem oluşturulması ve gerekli projelerin hazırlatılması için girişimlerde bulunulmasına karar verildi. Kent Konseyi Onur Meclisi olarak biz bundan sonra bu konular üzerine yoğunlaşacağız.’’ 

               

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum