Ölçü ve Tartı Aletlerine Kontrol

Ölçü ve Tartı Aletlerine Kontrol

Çubuk'ta Ölçü ve Tartı Aletleri Kontrol Edilerek Mühürleniyor.

Çubuk Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı Grup Ölçü Ayar Memurluğunca yapılan kontrol ve mühürleme işlemine başlandığını kaydeden Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, Ocak ve Şubat aylarında beyannamesini veren esnafa randevu verilerek, iş yerlerine gidilip kontrollerini ve mühürleme işlemlerinin  yerinde yapıldığını söyledi.

Kontrollerden geçmeyen ve mührü olmayan ölçü ve tartı aletlerini vatandaşların kullanamayacağını vurgulayan Başkan Özden, mühürleme ve kontrol işinin Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın aldığı kararlar doğrultusunda yapıldığını vurguladı.

Başkan Özden, 'Belediyemiz Ölçü Ayar Memurunun emekli olması nedeniyle damgalama işlerinde aksaklık olmaması için, Zabıta Müdürlüğünden başka bir memuru bu görev için görevlendirdik.Görevlendirdiğimiz  memur Sanayi Bakanlığından yetki belgesini almıştır. Bakanlıktan 2010 yılına ait damgaları teslim alan ve 2010 Ocak ve Şubat aylarında beyannamesini veren esnafımıza randevu günleri 2010 proğramı içersinde belirlenmiş olup, esnafımızı mağdur etmemek için belirlenen günde bizzat ölçü aletlerinin bulunduğu adreslerde cihazlar kontrol edilerek mühürleme işlemleri yapılmaya başlanmıştır' dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.