Öğrenciler Afrika’daki İhtiyaç Sahipleri İçin Gözlük Üretti

Öğrenciler Afrika’daki İhtiyaç Sahipleri İçin Gözlük Üretti

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Optisyenlik Bölümü öğrencileri, Afrika’daki ihtiyaç sahipleri için bir projeye destek olmak amacıyla 200 gözlük üretti.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Aytunç Ateş, Türklerin her gittiği yere iyilik götürdüğünü, Türk göz hekimlerinin gönüllü olarak Somali’nin başkenti Mogadişu’da bulunan Recep Tayyip Erdoğan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde başta katarakt olmak üzere birçok başarılı ameliyata imza attığını belirtti.

İlk etapta bin civarında gözlük teminini amaçlayan bir projeye öğrencilerinin destek olmak istediğini ifade eden Prof. Dr. Aytunç Ateş, “Öğretim görevlilerimizin de desteğiyle okulumuzda gözlük üretmeye başladılar. Ürettikleri 200 gözlükle sınırlar ötesindeki ihtiyaç sahiplerinin imdadına yetişecekler.” dedi.

Optisyenlik Bölümü öğrencilerinden Behiye Coşkun, binlerce kilometre uzaktaki ihtiyaç sahiplerine ulaşıp onların dünyayı daha net görmelerini ve yüzlerinin gülmesini sağlamanın güzel bir duygu olduğunu ifade etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.