Nüfus örneği nasıl alınır?

Nüfus örneği nasıl alınır?

TC kimlik no da son karar çıktı. Seçmenler nüfus kayıt örneği ile oy kullanabilecek. Peki nüfus kayıt örneği paralı mı nasıl alınacak?

Yüksek Seçim Kurulu, TC kimlik numarası taşıyan mühürlü ve imzalı nüfus kayıt örneği getirilmesi halinde de oy kullanılabileceğine karar verdi.

PEKİ NÜFUS ÖRNEĞİ NASIL ALINACAK?

*İçişleri bakanlığının verdiği bilgiye göre nüfus kayıt örneği bizzat kaydın sahibi tarafından alınabileceği gibi bunların eşleri, veli, vasi, üst soyları (babası, dedesi, dedesinin babası) ve alt soyatları (bir kimsenin çocukları, torunları, torun çocukları) ya da bu kişilere ait vekillik belgelesini ibraz edenler tarafından alınabilecek...

*Nüfus kayıt örneği çıkartabilmek için aile fertlerinden birinin, bir kimlik belgesi ile nüfus müdürlüğüne gitmesi yeterli olacak...

NELER GEREKLİ: Nüfus kayıt örneği çıkartabilmek için dilekçe, fotoğraf, nüfuz cüzdanı gibi ek bir belgeye gerek yok. Herhangi bir kimlik belgesi yeterli...

*Nüfus kayıt örneği için vatandaşlar herhangi bir ücret de ödemeyecek.

VATANDAŞ TC NO'YA KAFAYI TAKTI

YSK'nın ''Nüfus kayıt örneğiyle'' oy kullanma kolaylığını getirmesine rağmen vatandaşlar TC numarası almak için yine nüfus müdürlüklerine koştular... Sabah erken saatlerden iitibaren müdürlüklerin önünde uzun kuyruklar oluştu.
Soğuk havaya rağmen saatlerce bekleyen vatandaşların nüfus kayıt örneği yerine T.C. Kimlik Numarası bulunan nüfus cüzdanı almayı tercih ettikleri görüldü.

Nüfus kayıt örneği Çubuk Nüfus Müdürlüğü'nde 30 saniyede verilirken, nüfus cüzdanı için ortalama 10 dakika beklemek gerekiyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.