BBP Kurultaya hazırlanıyor

BBP Kurultaya hazırlanıyor

Organizasyonu, görsel afişleri ve bugüne kadar hiçbir partinin yapmadığı ışık, ses showlarıyla kusursuz bir kurultay yapmaya hazırlanan Büyük Birlik Partisi, birçok ilke imza atacak. Yönetime girecek kişilere ilk kez 'sözlü mülakat' uygulanacak.

Büyük Birlik Partisi'nin 7. Olağan Büyük Kurultayı 9 Kasım'da Ankara Atatürk Spor Salonunda yapılacak…

Bu yılın en önemli siyasi açılımı olarak görülen Güvenlik-Özgürlük-Refah (GÖR) projesi çerçevesinde seçmenlerinin karşısına çıkmaya hazırlanan BBP, tüm detaylarını çok önceden planladığı kurultayı ile teşkilatlarının ve kamuoyunun karşısına farklı bir görsel show ile çıkacak.

Organizasyonu, görsel afişleri ve bugüne kadar hiçbir partinin yapmadığı ışık, ses showlarıyla kusursuz bir kurultay yapmaya hazırlanan Büyük Birlik Partisi, birçok ilke imza atacak. Vatandaşlara Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) ve Yüksek İstişare Kurulu (YİK) gibi partinin üst karar organlarına girme yolu açık olacak. Yine partinin yönetimine girecek kişilere ilk kez "sözlü mülakat" uygulanacak.

Hanım ve engelli adaylardan başvuru bedeli alınmayacak.

Genel Sekreterlik bünyesinde oluşturulacak komisyon bu adaylarla yüz yüze görüşüp partinin belirlediği kriterler üzerinde akitleşecek. Kişinin hakkında maddi ve manevi şaibe olmaması, temsil kabiliyeti olması gibi hususlara dikkat edilecek.

Genel Sekreter Yalçın Topçu, BBP"nin şimdiye kadar hiçbir partinin gerçekleştirmediği nitelikte demokratik ve yönetim kadrolarının halka açıldığı bir kongre yapacaklarını açıkladı. Yerel seçim öncesi kurultayın bir sıçrama tahtası olacağını vurgulayan Topçu, “Kurultay, güvenlikten, özgürlüklere, refahtan Türkiye'nin önemli sorunlarına çözüm önerileri sunan bir fikir kurultayı olacak. Bu kurultaydan elde edeceğimiz enerjiyle yerel seçimlere kilitleneceğiz" dedi.

Topçu şu bilgileri verdi:

“Genel Sekreterlik bünyesinde oluşturulacak komisyon adaylarla yüz yüze görüşüp partinin belirlediği kriterler üzerinde akitleşecek. Adaylardan, milliyetçi, maneviyatçı, demokrat olmaları, bunun yanı sıra vakti ve temsil kabiliyeti olması istenecek. Şahsın hakkında maddi-manevi şaibe olmayacak. Devletin ve milletin menfaati her tür menfaatin önünde tutulacak. Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK), 50 asil 25 yedek, Merkez Disiplin Kurulu (MDK) 9 asil, 6 yedek, Yüksek İstişare Kurulu (YİK) 20 kişiden oluşacak. Divan 10+1 olarak teşekkül edecek. 7. Olağan Büyük Kurultay neticesinde seçilecek Divan ve MKYK 81 ile sorumlu tayin edilecek, her MKYK üyesi en az 1 ilden sorumlu olacak. O ilde il başkanı ile kol kola teşkilatlanmadan, üye kaydından, o ilin seçime hazırlanmasından bilfiil yetkili ve sorumlu olacaklar.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
16 Yorum