Nakliyeciler, seçimde değil her zaman hatırlanmak istiyorlar

Nakliyeciler, seçimde değil her zaman hatırlanmak istiyorlar

Çubuk'ta nakliyeciler, ilçe yönetimine talip adaylardan istihdam artırıcı projeler istediler ve siyasileri seçim zamanında değil her zaman yanlarında görmek istediklerini belirttiler.

 

 

SS. Yeşil Çubuk Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Adil Ateş, ekonomik kriz ile birlikte son bir yılda 169 üyeden 142 üyeye düştüklerini belirti. Nakliyecinin sürekli kan kaybettiğini belirten Adil Ateş, ilçe yönetimine talip olan yöneticilerden istihdam yaratacak projeler istedi. SS. Yeşil Çubuk Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Adil Ateş şunları söyledi;''Çubuk Belediye Başkanlığı koltuğuna oturacak kişiden tüm nakliyeciler adına bir dizi isteklerimiz var. Öncelikle tüm sivil toplum kuruluşlarına sahip çıkarak görüş ve önerilerini almasını istiyoruz. İlçemizde sanayi olmadığı için biz nakliyeciler Akyurt ve Pursaklar'dan iş almak zorunda kalıyoruz. Bu durum ilçemiz adına utanç vericidir. İlçemizde bize göre ilk önce yapılması gereken, Organize Sanayi Bölgeleri oluşturmak ve girişimcilerin ilçemize gelerek yatırım yapmasına öncülük edilmesidir. İlçemizde yapımı tamamlanmış sanayi sitelerine girişimcilerin gelmesi sağlanmalıdır. İşveren ister küçük olsun isterse büyük olsun sahip çıkarak onlara her konuda destek olunmalıdır. İlçemizden geçmişte olduğu gibi sanayilerin gitmesi için değil, gelmesi için ne gerekiyorsa yapılmalıdır.'' Dedi.

 

''Seçim Zamanı Değil, Her zaman Hatırlanmak İstiyoruz''

 

Bölge Milletvekillerini sadece seçim zamanları gördüklerini belirten SS. Yeşil Çubuk Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Adil Ateş, seçimden sonra derdiniz nedir diye soranın olmadığını belirtti. Adil Ateş, siyasiler hakkında dertlerini anlatırken şunları söyledi;'' Seçim günleri gelen siyasilerimiz bunlar ister milletvekili olsun isterse yerel yönetime talip olan siyasiler olsun, seçimden sonra bizleri nedense unutuyorlar. İktidar partisi olsun muhalefeti olsun hepside seçimden sonra bizleri unutuyorlar. Bir gün gelip de sizlerin derdi nedir, ne yaparsınız, var mı istekleriniz diye sormayı bırakın, bir bardak çayımızı dahi içmeye gelmiyorlar. Bizler sadece seçim zamanı hatırlanmak istemiyoruz.'' Dedi.

 

'' Yapılacak Bir İş Varsa, Önce Bölgemizdeki Nakliyecilere Verilmelidir''

 

Haftalarca kontak çevirmeyen kamyoncunun olduğunun altını çizen SS. Yeşil Çubuk Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Adil Ateş, Ankara da yapılacak bir iş varsa önce Ankara'da ki nakliyecilere verilmesi gerektiğini belirtti. Adil Ateş şunları söyledi;'' Benim kamyoncu kardeşim haftalarca kontak çevirmiyor. Eskiden kooperatif garajı cıvıl cıvıl olurdu. Şimdileri nakliyeci evinin önünden kamyonunu getirmiyor. Çünkü kontağı çevirip buraya gelip gitmesi her gün 10,00TL. İş olmayınca gelmiyor yada evde oturmamak için kamyonunu getirmiyor, sadece kendi geliyor. Utanmasak yardımlar için müracaat edeceğiz. Ekonomik krizle birlikte işler tamamen durma noktasına geldi. Büyükşehir Belediye Başkanımızın icraatlarını beğeniyoruz ve destekliyoruz. Ancak nakliyecilik konusunda yapılacak bir iş varsa lütfen Ankara daki nakliyeciye versin. Bizler dururken neden dışarıdan gelen kamyonlara veriliyor. Örneğin sulamada çalışan kamyonlara bakıyoruz hepsi yabancı plakalı. Neden bizlere verilmiyor yada ihalelerden bizlerin haberi olmuyor.'' Dedi

 

''Faizsiz Krediler Bizlere de Verilsin''

 

Dünyada ve Türkiye de yaşanan ekonomik krizi nakliyeci sektörünü de etkilediğini belirten Adil Ateş, KOBİ'lere verilen desteklerin nakliyecilere de verilmesini istedi. Vergilemede kendilerine haksızlık yapıldığını da belirten SS. Yeşil Çubuk Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Adil Ateş, yedikleri yemekleri, otoyol ücretlerini ve birçok gideri, gider olarak gösteremediklerini belirterek bu konuda düzenleme yapılmasını istedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.