Mustafa Aydos vefat etti

Mustafa Aydos vefat etti

Ankara Büyükşehir Belediyesi Muhtarlar Daire Başkanı Mustafa Aydos vefat etti.

Geçtiğimiz yerel seçimlerde Çubuk’ta Millet İttifakının belediye başkan adayı olan İYİ Parti Çubuk Kurucu İlçe Başkanı Mustafa Aydos koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti.

Aydos’un vefat haberini duyuran İYİ Parti Ankara İl Başkanı Yetkin Öztürk, Twitter hesabından şu mesajı paylaştı;

img-20210605-201329.jpgimg-20210605-201329.jpg​​​​​​

MUSTAFA AYDOS

1964 Yılında Ankara Çubuk ilçesi Okçular köyünde doğan Mustafa Aydos İlkokulu Köyünde, Ortaokulu Çubuk ilçesinde bitirdi. Liseyi Ankara İmam-Hatip Lisesinde okuyan Aydos 1984 yılında ise Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu.

Aydos’un memuriyet hayatı Ankara İncirli Lisesi Din Kül. Ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olarak başladı. 1985 yılı Ağustos ayında askere giden Aydos askerlik dönüşü aynı okulda görevine devam etti. Diyanet İşleri Başkanlığının Müftülük-Vaizlik sınavında başarılı olması üzerine 1987 yılı Ağustos ayında Van ili Özalp İlçesi Müftülüğüne ilçe Müftüsü olarak atandı. 1988 de Müftü ve vaizler için açılan VI.dönem Haseki İhtisas kursu’na katıldı.

Ankara Eğitim Merkezi’ndeki uzun süreli Almanca kursunu 1989 yılı ekim ayında tamamladı. Kendi isteği ile Ankara-Haymana vaizliğine atandı. 1992 yılında Almanya (Münih-Lauingen/donau) din görevlisi olarak gitti.

Yurtdışı dönüşünde ise Ankara İl Müftülüğünde ve Çubuk ilçe Müftülüğünde vaiz olarak görev yaptı. 2000 Yılında Çubuk vaizi iken görevinden istifa eden Aydos bir süre Ankara’da ticari faaliyetlerde bulundu.

2004 yılı Ağustos ayında Ankara Müftülüğüne vaiz olarak geçiş yaptı. Aynı yıl 2004 yılında Talebi üzerine Sivas ili Gemerek ilçe Müftülüğüne atandı. 2006 yılı Ekimin ayında, Ankara ili Nallıhan İlçesi Müftülüğüne atanan Mustafa Aydos, burada 6 yıl görev yaptıktan sonra 2012 yılı İl müftü yardımcıları ve ilçe müftüleri atama ve yer değişikliği kararnamasi ile İzmir Torbalı ilçe müftülüğüne atandı.

2014 yılında sırasıyla Nallıhan Emirdağ Müftülüğüne naklen tayin oldu. 2017 yılında Çubuk Vaizliğiden Emekli Oldu.

Çubuk İyi Parti Kurucu Başkanı Atanan, Aydos Çubuk’ta çalışmalara başladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum