MHP Adaylarını Açıklıyor

MHP Adaylarını Açıklıyor

MHP, Kasım ayı sonuna kadar belediye başkan adaylarını belirleme kararı aldı.

Yerel seçim için adaylar Kasım sonunda belirlenecek.
İki haftadır üst üste Kızılcahamam kampında önce milletvekilleri ardından da il başkanları ile Mart ayında yapılacak yerel seçimlere yönelik stratejini netleştiren MHP, Kasım ayı sonuna kadar belediye başkan adaylarını belirleme kararı aldı.

Ankara gibi büyükşehirlerde adaylarını yavaş yavaş netleştiren MHP, il ve ilçelerde kamuoyu yoklamaları ve anketler düzenleyerek aday adayları arasında tercih yapacak. MHP, mevcut belediye başkanlarını da halk tarafından sevilmeleri ve şaibeye karışmamaları halinde yeniden aday gösterecek. Özellikle Anavatan ve DP oylarına yönelen MHP, yerel seçimlerde kadın ve gençlere de önem verecek. MHP, kadın adayların artması için adaylık ücreti almamayı planlıyor.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 2009 Mart ayında yapılacak yerel seçimlere yönelik partisinin stratejisini belirlemek üzere milletvekilleriyle yaptığı kampın ardından hafta sonu da il başkanları ile Kızılcahamam'da bir araya geldi. Üst üste yapılan kamplarda belirlenen stratejiyle, yerel seçim hazırlıklarını başlatan MHP'nin önümüzdeki süreçte, seçimlere yönelik ilk gündem maddesi ise Kasım ayı sonunda adaylarını belirlemek olacak. Gerek adayları belirleme gerekse seçim propagandasına başlama konusunda diğer partilerden daha erken hareket etme kararında olan MHP, İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirlerle de aday belirleme çalışmalarında son aşamaya geldi. İzmir'de il başkanı Müsavat Dervişoğlu'nu aday gösterme kararı alan MHP'nin Ankara adayının ise Beypazarı Belediye Başkanı Mansur Yavaş olması bekleniyor. İstanbul'da MHP adayı olarak eski Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy'un ismi geçerken, değerlendirmelerin sürdüğü belirtiliyor.

Bütün il ve ilçelerde seçime katılma kararında olan MHP, mevcut belediye başkanlarını da değerlendiriyor. Yaklaşık 250 belediye başkanı bulunan MHP, adı şaibeye karışmayan ve bulunduğu il ya da ilçede sevilen ve tutulan belediye başkanlarını, Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde de aday göstermeye hazırlanıyor. MHP adaylarını belirlerken, il ve ilçelerde yapılacak kamuoyu yoklamaları ve anketlerden yararlanacak.

KADIN VE GENÇLER ÖNCELİKLİ OLACAK

MHP yerel seçimlerde aday belirleme çalışmalarında kadın ve gençlere öncelik verme kararı da aldı. Kadın belediye başkanı sayısını artırmayı hedefleyen MHP, kadın aday adaylarından ücret almamayı planlıyor.

ANAP VE DP OYLARI HEDEF ALINACAK

MHP, yerel seçimlerde, merkez sağda doğan boşluğu doldurmaya da hazırlanıyor. Büyük çatı formülü ile MHP'de siyaset yapmak isteyen, adı şaibeye karışmamış ve asgari müştereklerde buluşulabilecek aday adaylarına kapısını aralayan MHP'ye özellikle Anavatan Partisi ve DP'den çok sayıda başvuru olduğu belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum