Memleketimin 2007 Galerisi!

Memleketimin 2007 Galerisi!

Miladı takvime göre 2007 yılının son demlerindeyiz. Kaseti şöyle bir yıl geri sardık.

Emrullah KILIÇ



Tarihi, dijital sayfalara nasıl not etmişiz bir bakalım istedik.

Nisyan ile malul hafızamızda bakın neler yer etmiş.

Önce 2007"nin en önemli buluşundan bahsedelim:

367 sayısının en değerli sayı olduğunu bu yıl keşfettik! Ömrün beyhude geçtiğini anlamış olduk. Ve muhtemelen bundan böyle de yeni kuşaklar 367 kuşağı olarak anılacak!

2007 yılı hakikaten garip bir yıl oldu. Göbeğini kaşıyan adamlar maalesef oy kullandı! Ve yine maalesef ki onların oyları da Bekir Coşkun"un oyuyla bir sayıldı. Üstelik bu göbeğini kaşıyan adamlara, milletvekillerini seçmesi yetmiyormuş gibi bir de Cumhurbaşkanını seçme yetkisi verildi. Pes yani!

Daha neler mi oldu memleketimde? Mesela yapılan yerinde müdahalelerle Türkiye Malezya olmaktan kurtarıldı. Malezya"nın Asya da ve nasıl bir ülke olduğu ise daha sonra acar muhabirlerimiz tarafından bildirildi yurdum insanına.

Güzel Türkçemiz 2007 de yeni kavramlar kazandı. “Mahalle bakkalı”, “mahalle kabadayısı”, “mahalle muhtarı” gibi kavramlardan sonra “mahalle baskısı” kavramını öğrendik. Ne olduğunu iyice anlamaya çalışırken yine kaçırdık gündemi…

Birlik beraberlik duygularımız bu yıl çok gelişti. Tek isim etrafında birleştik. Hepimiz Hrant olduk!

Cumhuriyet mitingleri yapıldı çok sesli memleketimde. Yine en çok kazananlar otobüsçüler oldu.

2007 de ortaya çıkmasını büyük umutlarla beklediğimiz Erke dönergecimiz maalesef sırra kadem bastı. Ne olduğuna kimsenin akıl sır erdiremediği için 'Türk Şeyi' olarak ifade edilen ERKE"nin gecikmesi bu yılı hüzünlü bitirmemizi sağladı.

İşte böyle! Ülkem neler gördü neler?

Ya Çubuk nasıldı derseniz?

2007 de Çubuk bambaşkaydı;

Çubuk II barajında su bittiği için su tasarrufu konusunda yapılan uyarılar işe yaradı. Dışarıda buharlaşma fazla oluyor diye vatandaş halısını banyosunda yıkadı!

Çubuk"taki sivil toplum örgütlerinin “Milletvekili Çubuk"lu olsun da kim olursa olsun” konulu çalışmaları büyük başarı sağladı. Teselli ikramiyesi olarak yengemiz İstanbul milletvekili seçildi!

2007 de yeni başarılarımız oldu. Bir yılda en çok milli eğitim müdürü değiştirme rekoru Çubuk"ta kırıldı. Takip edebilene aşk olsun.

Büyükşehir Belediyesi"nin “balık tutmayı boş verin, biz balık veriyoruz “ kampanyası çerçevesinde birçok vatandaş olta almaktan vazgeçti. Balık tezgâhları önünde izdihamlar oluştu. Balık yiyecek olanla bonfile yiyecek olan birbirine karıştı.

3. festivalimizi de yaptık 2007 de. Kültürle turşuyu kaynaştırdık.

Daha neler yapmaz ki memleketim insanı…

Yeter ki gaz veren olsun hemşerilerime!

Bu sene verilemedi ama sanırım o gaz da en doğalından 2008 de verilecek!

Bir yıl böyle geçti işte. Seneye Mevla neyler göreceğiz…



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum