MEB'de müdürle personelin maaşı aynı

MEB'de müdürle personelin maaşı aynı

Ek zamlardan MEB’e bağlı şube müdürleri ve milli eğitim müdürleri gibi yöneticilerin yararlanamaması nedeniyle bir şube müdürü ile memur aynı maaşı almaya başladı

Bir okul müdürü ortalama 2 bin 100 YTL maaş alırken, İlçe Milli Eğitim Müdürlerinin ise ortalama maaşı bin 600 YTL"de kaldı.

Eşit işe eşit ücret kapsamında, kamuda görevli personel arasındaki “ücret adaletsizliğini gidermek üzere”, en yüksek devlet memuru aylığının ek gösterge dahil yüzde 200"ünü geçmemek kaydı ile her ay “ek ödeme” yapılacağı hükme bağlandı. Bakanlar Kurulu tarafından gerekli düzenleme yapılarak kamuda görevli bulunan personelden hangi unvan ve hizmet sınıflarında görevli bulunan personele yapılacak “ek ödeme” oranları belirendi. Ancak, ücret adaletsizliğinin giderilmesi için yapılan düzenleme, Milli Eğitim Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatında görev yapan şef ve üst kademelerde bulunan personelin yakınmalarına yolaçtı. Bakanlığa bağlı merkez ve taşra teşkilatında görev yapan şef ve üst kademelerde bulunan personele “ek ders ücreti” aldığı gerekçesiyle ek zam verilmedi.

-VERGİ DİLİMİ DEĞİŞTİ ŞUBE MÜDÜRLERİNİN MAAŞI AZALDI-

Milli Eğitim Bakanlığının şef, şube müdürleri, mili eğitim müdür ve müdür yardımcıları yapılan ek ödemeden unvan ve hizmet sınıfları için belirlenen oranlarda yararlanamadığı gibi Temmuz 2008 ayı itibarı vergi diliminin yüzde 15"den yüzde 20"ye çıkması sonucu maaşlarında azalma yaşandı. Ocak ayında yapılan yaklaşık 40 YTL"lik artış, verginin yüzde 5 puan artması sonucu 50 YTL olarak geri alındı. Ek zammın da ortaya konulması sonrasında ise Bakanlıkta görevli şube müdürlerinin zamdan faydalanamaması nedeniyle, memur maaşı ile şube müdürü maaşları neredeyse eşitlendi. Bir milli eğitim müdürünün maaşı ortalama bin 600 ile bin 700 YTL"de kalırken, okul müdürlerinin ortalama maaşı ise 2 bin 100 YTL"de oluştu.

-MÜDÜR VE PERSONELE “EŞİT” MAAŞ-

Ek zamlar ile personelin maaşı ile şef maaşları eşitlenirken, şube müdürü ile ilçe milli eğitim müdürü maaşları arasındaki fark 55 YTL seviyesine düştü. Hatta, 3 ve 4. dereceden maaş alan teknisyenlerin maaşları ise şef maaşının üzerine çıktı. Maliye Bakanlığı"nda da şube müdürlerine tazminat aldıkları gerekçesiyle ek zam verilmezken, Maliye Bakanlığı"nda görevli Şube müdürlerinin tazminatları ile birlikte maaşları ortalama 2 bin 300 YTL seviyesinde oluşuyor. Eşit işe eşit ücret zammının da 1982 Anayasasının 10. maddesinin kanun önünde eşitlik hükmüne ve adaletli ücrete ilişkin 55. maddesine aykırı olduğu iddialarının seslendirilmesine yolaçtı.

(ANKA)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.