MARTILARLA YARIŞTIM

MARTILARLA YARIŞTIM

 

Tabi martılar gibi uçamam, onlar gibi özgürlüğe sınırsızca kanat çırpamam ama öyle yakındık ki onların sessiz süzülüşlerini o kadar yakından görmek, duyguları coşturuyor.

 

Benim şu bir başka bahara kalan tatil isteğim çok kısa da olsa gerçekleşti, hem de hiç akılımda yokken, hiç düşünmezken. Hayat bir kez daha sürpriz kapılarını araladı. Güzeldi hem de çok güzel. En sevdiğim candostum, arkadaşım, kızkardeşimin davetiyle sakin ve huzur dolu birkaç gün, en güzel sıcacık sohbetlerle, bol bol kafa dinlemelerle dolu küçücük bir tatil. İzmir”in belli cafelerine mahsus fincanda pişen kahvenin tadı hala damağımda, sahildeki sabah çayımız, vapurdayken yaptığımız o küçücük gezideki martılarla yarışımız, deniz, güneş, sevdiklerimize hediye seçerken ki heyecanımız, ve en güzeli saatlerce süren dost sohbetleri ve paylaşımlar. Çok güzeldi çok.

 

Hepimiz yılın küçük bir zamanını dinlenerek geçirmek isteriz, tatil yapma isteği hangimizde yoktur ki. İnsanı dinlendiren, eğlendiren, yeni bir yıla enerji depolayarak salan, kafa ve beden dinlendirmeleri, hele birde sevdiklerin yanında ise değme keyfine.

 

Bizim ülkemiz sanki cennetten bir köşe, gezilesi, görülesi öyle çok yeri var ki, düşünüyorumda dünyanın başka bir yerinde yoktur böyle güzellikler. Elbette dünya üzerinde turistik yüzlerce güzel bölge vardır da bizim ülkemizin doğa güzellikleri yanında insanının misafirperverliği, doğallığı, içtenliği yoktur. Kıymetini bilmeli.

 

Güzel ülkemizin güzel doğasını korumak için el ele vermeli.

 

Dünya çöl olmaya yüz tutmuşken, küresel ısınma denen illet gelecek nesillerimizi tehdit ederken işte size alınacak birkaç basit tedbir. Daha geniş kapsamlı tedbir listesine ulaşmak için bir çok web sitesi var bizi bilgilendirebilecek. Ve bunları öğrenebilmek bir tuş kadar yakınımızda.

 

1                    Daha az araba kullanalım

2                    Geri dönüşüme katkıda bulunalım

3                    Daha az sıcak su kullanalım (suyu ısıtmak için ciddi bir enerjiye ihtiyaç var)

4                    Ambalajı fazla olan ürünlerden kaçınalım

5                    Plastik tüketimini tercih etmeyelim

6                    Bildiklerimizi anlatalım

Herkesi dünyamızın geleceği adına bilinçlenmeye çağırıyorum. Herkese iyi tatiller.

Bu yazı toplam 766 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar