Malezyalı Dostlar Çubuk'ta

Malezyalı Dostlar Çubuk'ta

Çubuk Belediyesinin düzenlemiş olduğu Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali’ne geçen sene katılarak renklendiren Malezya Büyükelçiliği, bu seneki festival öncesi ilçeyi ziyaret etti.


Malezya Büyükelçisi, elçilik çalışanları ve ailelerinin katıldığı ziyaret, Belediye önünde Çubuk Belediye Başkanı Adem Tuğluca’nın kabulüyle başladı. Toplu bir şekilde Belediye önünden hareket eden grup Çubuk2 Barajında piknik yaptılar. Beraberlerinde Malezyalı ailelerin yöresel yemeklerini getirdikleri piknikte, Çubuk ilçesinin adına festival düzenlediği turşuları da masalar da yerini aldı. Çubuk Belediye Başkanı Adem Tuğluca’nın misafiri olarak ilçeye gelen Malezya Büyükelçisi ve elçilik çalışanlarına, İlçenin önemli gelir kaynaklarından olan Kırmızı et ürünlerinden mangal ziyafeti yapıldı.

Başkan Tuğluca mangal ziyafetinden sonra misafirlerine ilçenin önemli mesire yerlerinden olan doğa harikası Karagöl de çay ikram etti. Daha sonra misafirlerini ilçe kültürünü, örf ve ananelerini göstermek ve tanıtmak için Türkmen düğününe götürdü. Bir süre düğünde incelemeler yapan ve gönüllerince eğlenen Malezya Büyükelçiliği çalışanları doyasıya bir gün geçirdiler.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Çubuk Belediye Başkanı Adem Tuğluca şunları söyledi;” İki senedir düzenlemiş olduğumuz Uluslar arası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali etkinlikleri içerisinde yurt dışından birçok ülkeyi misafir ediyoruz. Misafir ettiğimiz ülkelerle dostluklar kurarak ülkelerin kültürlerinin birbirleri ile kaynaşmasını sağlamaktayız. Festivalimize katılan ülkelerin büyükelçiliklerini ilçemizde misafir ederek onlara ilçemiz ve festivalimiz hakkında bilgiler vermekteyiz. Bu günkü ziyaretin de amacı ilçemizi tanıtmaktır. Göreve geldiğimiz günden bu güne ilçemizi her ortamda ve platformda tanıtmaya çalıştık ve tanıtmaya devam edeceğiz. Misafirlerimiz, misafirperverliğimiz den ve ilçemizden gayet memnun oldular.” Dedi (H.Yiğiner)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.