Kuzey Ankara’da ‘yerel milletvekili’ çağırısı büyüyor: Artık göz ardı edilmemeli

Kuzey Ankara’da ‘yerel milletvekili’ çağırısı büyüyor: Artık göz ardı edilmemeli

Çubuk Dernekler Federasyonu (ÇUDEF), Kalecik Dernekler Federasyonu ve Akyurtlular Derneği bir araya gelerek ortak bir basın açıklaması yaptı. Sivil toplum kuruluşları birlik ve beraberlik mesajı vererek ‘yerel milletvekili’ istiyoruz çağrısında bulundu.

Açıklamada, “İlçelerimizden milletvekili aday adaylığında bulunanlar olmasına rağmen dikkate alınmayarak listeye konmamış olmaları artık büyük bir rahatsızlığa dönüşmüştür. İçlerinden çıkan ve kendilerini temsil eden bir milletvekillerinin olmaması kuzey bölgemize ilgisizlik olarak değer görmekte ve gelişmelerini geciktirmektedir” ifadelerine yer verildi.

SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI HAREKETE GEÇTİ
14 Mayıs’ta gerçekleşecek olan genel seçimler öncesinde aday adaylığı başvuruları devam ediyor. Bugüne kadar Kuzey Ankara ilçelerinden miletvekili adaylarının seçilemeyecek sıralarda yer bulması ve bölge insanını mecliste temsil edilememesi nedeniyle sivil toplum kuruluşları harekete geçti. Geçtiğimiz yıl bir araya gelen ÇUDEF, Kalecik Dernekler Federasyonu ve Akyurtlular Derneği ‘yerel milletvekili istiyoruz’ talebi ile istişarelere başlamıştı. Aday adaylığı başvurularının devam ettiği şu günlerde ise birliktelik vurgusu yapılarak öteden beri dile getirilen çağrı bir kez daha yinelendi. Üç büyük sivil toplum kuruluşunun temsilcileri ve üyeleri bir araya gelerek ortak bir basın açıklamasına imza attı.

Kuzey Ankara'da 'yerel milletvekili' çağırısı büyüyor: Artık göz ardı edilmemeli 4

“ARTIK BÜYÜK BİR RAHATSIZLIĞA DÖNÜŞTÜ”
Bölgedeki sivil toplum kuruluşları adına ortak açıklamayı yapan ÇUDEF Başkanı Fuat Tuyan bölgedeki nüfusa dikkat çekerek, “Üç ilçemizin merkez ve mahalleri ile sadece Ankara ilindeki nüfus varlığının yüzbinler ile ifade edildiği, bunun da önemli bir seçmen kitlesi oluşturduğu ortadadır. Genel seçimlerde bu ilçelerimizden milletvekili aday adaylığında bulunanlar olmasına rağmen dikkate alınmayarak listeye konmamış olmaları artık büyük bir rahatsızlığa dönüşmüştür” ifadelerini kullandı.

“TÜM KESİMLERDE GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE KABUL GÖRDÜ”
Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Çubuk, Akyurt ve Kalecik, Ankara’nın kuzey kesiminde yer alan üç önemli ilçemizdir. Bu kadim ilçelerimizin en büyük sivil toplum kuruluşları olarak, yapılan değerlendirmeler; halkımızla yapılan istişareler, kuzey bölgemizin diğer sivil toplum kuruluşları ve meslek odalarıyla yapılan toplantılar sonucunda kuzey bölgemizin, siyaseten temsil edilmesi noktasında, kuzey bölgemiz insanlarının milletvekilliği adaylığı hususunda seçilebilir sıradan değerlendirilmesi, tüm kesimlerce güçlü bir şekilde kabul görmüştür. Kuzey bölgesi insanımızın bu siyasi girişimi Türkiye Büyük Millet Meclisinde bölgemizi temsil etmektir.

Kuzey Ankara'da 'yerel milletvekili' çağırısı büyüyor: Artık göz ardı edilmemeli 5

“TÜM SİYASİ PARTİLER TARAFINDAN GÖZ ARDI EDİLDİ”
Doğup büyüdüğü, kaderini paylaştığı, sosyal ve kültürel yönden gelişimini tamamladığı, kuzey bölgemizin kaderini etkileyecek, yatırımlar ve gelişmelere, bölgesinin siyasetçisi olarak olumlu yönde müdahil olacağı malumdur. Çok partili Türk siyasi hayatının başlangıcından bugüne kadar, kuzey bölgemiz insanının bu girişimi tüm siyasi partiler tarafından göz ardı edilmiştir. Tüm siyasi partilerce Başkent olması hasebiyle kozmopolit nüfus yoğunluğu olarak görülmekte, siyasi partilerin genel merkezlerince kontenjan adaylıklara yönelik olarak kuzey bölgemiz aday adaylarının milletvekilliği sıralaması maalesef bu üç kadim ilçe halkı yok sayılarak yapılmaktadır.

“ARTIK BÜYÜK BİR RAHATSIZLIĞA DÖNÜŞTÜ”
Kaldı ki her üç ilçemizin merkez ve mahalleri ile sadece Ankara ilindeki nüfus varlığının yüzbinler ile ifade edildiği, bunun da önemli bir seçmen kitlesi oluşturduğu ortadadır.
Genel seçimlerde bu ilçelerimizden milletvekili aday adaylığında bulunanlar olmasına rağmen dikkate alınmayarak listeye konmamış olmaları artık büyük bir rahatsızlığa dönüşmüştür. İçlerinden çıkan ve kendilerini temsil eden bir milletvekillerinin olmaması kuzey bölgemize ilgisizlik olarak değer görmekte ve gelişmelerini geciktirmektedir.

Kuzey Ankara'da 'yerel milletvekili' çağırısı büyüyor: Artık göz ardı edilmemeli 6

“TÜM SİYASİ PARTİLERİN GÜNDEMİNDE OLMALI”
Hemşehrilerimizin kaile alınmamış olmalarının seçim sandıklarına yansıması konusunda ciddi bir irade beyanında bulunacakları gerçeğinin altını çizmek gerekir. Kadim dönemlerden beri bilim, bürokrasi, sanat, edebiyat ve siyasette çok önemli değerler yetiştiren bu ilçelerimizin kamunun idari yapılanmasına çok değerli hizmet kattıkları ortadadır.

Bahis konusu ilçelerimizin tüm siyasi partilerin gündemlerinde yer etmesini ve alınacak kararlarda bu hususların artık göz ardı edilmesine tahammül edilemeyeceği gerçeğini kamuoyumuza saygı ile duyururuz.”

https://www.ufukgazetesi.net/kuzey-ankarada-yerel-milletvekili-cagirisi-buyuyor-artik-goz-ardi-edilmemeli.html

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum