Kuyumcular ANFA'da Buluştu

Kuyumcular ANFA'da Buluştu

Türkiye’nin en büyük takı firmaları, 2008 koleksiyonlarını 22-25 Kasım 2007 tarihleri arasında düzenlenen 2.Gold Ankara Takı,Gümüş, Mücevher ve Saat Fuarı ile Anadolu kuyum sektörüne tanıtıyor. Fuarda takıların güvenliği dünyanın tek mobil kasası ile sağ

Türk kuyum sektörü bu fuarda 150 milyon dolarlık işlem hacmi gerçekleştiriyor

Sereks Fuarcılık"ın düzenlediği, dünya altın modasının Anadolu"daki kuyumcuların beğenisine sunulduğu tek organizasyon olan 2. Gold Ankara Takı,Gümüş,Mücevher ve Saat Fuarı, 22 Kasım"da Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün tarafından Altınpark Expo Kongre ve Fuar Merkezi"nde açıldı. Türkiye"nin en büyük takı firmalarının 2008 koleksiyonlarını sergiledikleri fuar 150 milyon dolarlık işlem hacmine sahip. Dünyanın tek mobil kasası ile korunan takıları görmek ve alışveriş yapmak üzere fuarı Anadolu"dan 5 binin üzerinde kuyumcunun ziyaret etmesi bekleniyor. Fuar 25 Kasım tarihine kadar açık kalacak fuar profesyonel ziyaretçilere açık. Fuarı ilk gün gezenler arasında Hindistan"ın Ankara Büyükelçisi Chitra Narayanan da gezdi.

Açılış töreninde konuşan Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün, Gold Ankara"nın Türkiye"nin en önemi fuarlarından biri olduğunu belirterek, ""Bütün sektör temsilcilerini böyle bir etkinliğin içinde yer aldıkları için kutluyorum. İsterdik ki bizi yönetenler de bugün burada bizimle birlikte olsunlar. Hem takı sektörünün gelişimini yakından görsünler hem de sorunlarını öğrensinler. Gelecek yıl fuarı yeni kongre ve fuar merkezimizde daha büyük bir etkinlik olarak açarız"" dedi.

Ankara Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Hasan Çavuşçulu da 2. Gold Ankara Fuarı"nı açmaktan duydukları mutluluğu vurgulayarak, “Üretici firmaların 2008 koleksiyonları bu fuarda görücüye çıkacak. Fuarda farklı organizasyonlar da gerçekleştireceğiz. Kıymetli taş kursu düzenliyoruz. Kuyum 40 bin çalışanı, 2 milyar dolarlık ihracatıyla ekonomiye büyük katkı sağlıyor. Ancak örgütlenme, güvenlik eksikliği, haksız rekabet gelişmemizin önündeki en büyük engeller. Biz sadece ticaret yapmıyoruz. Kuyum aynı zamanda bir güzel sanatlar faaliyeti. ” dedi.

Fuarı düzenleyen Sereks Fuarcılık"ın Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Yerdan, fuarın hedef kitlesinin Türkiye"deki bütün kuyum sektörü olduğunu belirterek, “Bu yıl ikincisini açtığımız Gold Ankara Fuarı"nda 150 milyon dolarlık alışveriş gerçekleştiriliyor. Tüm Anadolu kuyumcusu, üretici firmalarla Gold Ankara Fuarı"nda buluşma fırsatı buluyor. Ankara"dan Anadolu"ya ulaşmak çok kolay. Fuara Anadolu"dan kuyumcuları bekliyoruz. Fuarın tanıtımına ve kuyumcuların fayda sağlamasına yönelik çalışmalara ağırlık veriyoruz. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da üreticiler yeni koleksiyonlarını tanıtma, perakendeciler de yeni ürünleri sipariş etme fırsatı bulacaklar. Bölge ve konum itibariyle Gold Ankara Takı, Gümüş, Mücevher ve Saat Fuarı, iç piyasa alıcılarına yönelik en uygun fuar. Bu nedenle Gold Ankara Takı Fuarı her geçen yıl biraz daha gelişecek ve kuyumda iç piyasanın en büyük buluşma noktası olacak” diye konuştu.


Dünyanın tek mobil kasası Gold Ankara Fuarı"nda
Gold Ankara Fuarı"nda sergilenen takıların güvenliğine büyük önem veriliyor. Bu önlemler arasında en dikkat çekeni mobil kasa. Dünyada başka örneği olmayan bu kasa 6x2x2 ebatlarında ve 30 ton ağırlığında. Zemin hareket sensörü bulunan kasa, fuar alanı içinde bulunuyor. Kasa dışında, fuarda güvenliği özel güvenlik şirketi ve Ankara Emniyet Müdürlüğü VIP Şubesi sağlayor.

İllerden özel otobüs
Gold Ankara Fuarı"nın açılışı için aralarında Gaziantep, Adana, Konya, Kayseri ve Eskişehir"in de bulunduğu 10 ilden özel otobüsler kaldırılıyor. Çubuk'tan'da çok sayıda kuyumcunun katıldığı fuar renkli görüntülere sahne oldu.

Sereks Fuarcılık Gold Ankara Takı Fuarı"nın yanı sıra Gold Antalya Fuarı"nı da düzenliyor. 17-20 Nisan 2008 tarihleri arasında Cam Piramit Kongre ve Fuar Merkezi"nde gerçekleştirilecek olan Gold Antalya Takı, Gümüş, Mücevher ve Saat Fuarı da 12. kez kapılarını açacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.