Kurbanlıklar Bu Yıl da Çubuk'tan

Kurbanlıklar Bu Yıl da Çubuk'tan

Çubuk'ta kurbanlık satışı başladı.

İlçenin her yıl olduğu gibi bu yıl da kurbanlık alımında tercih edilen yer olacağını söyleyen Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, tümAnkaralıları kurbanlık için ilçesine davet etti. İç Anadolu'nun en büyük canlı hayvan pazarının ilçelerinde kurulduğunu vurgulayan Özden, "İlçemde her hafta perşembe ve pazar günleri kurulan canlı hayvan pazarında kurbanlıkların satışları başladı. 90 esnafın oluşturduğu Girişim Et Entegre'nin üretim tesisleri ile Ankara Kırmızı Et Ürünleri Tarımsal Üreticileri Birliği üyelerinin besi ahırlarında da satış yapılıyor. Hijyenik koşullarda, kaliteli ve lezzetli kurban kesmek isteyen tümAnkaralıları Çubuk'a davet ediyorum" dedi.

Ankara Kırmızı Et Ürünleri Tarımsal Üreticileri Birliği Başkanı Zihni Yüce ise büyükbaş kurbanlıkların canlı kilogram fiyatlarının 11.50 ile 12 lira olduğunu belirterek, yer sorunu olan vatandaşların, kurbanlıklarını bayrama kadar üreticilere emanet edebileceklerini kaydetti.

Yüce, "Kurbanlık fiyatları geçtiğimiz yıl ile aynı fiyatta satılmaktadır. Çubuk'ta yeteri kadar kurbanlık erkek hayvan bulunmaktadır" dedi.

Girişim Entegre Et A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Şan ise hijyenik ve zahmetsiz kurban kesimi isteyenAnkaralılara hizmet edeceklerini ifade ederek,

"Avrupa standartlarında olan tesisimizde kurbanlıklarını alan vatandaşlarımızın hayvanlarını burada kesip, paketleyip teslim edeceğiz" diye konuştu.
 

(Anadolu Ajansı)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.