Kurbanlık Satışları Durgun

Kurbanlık Satışları Durgun

Kurbanlıklar, Besi Çiftliklerin'de ve Hayvan Pazarın'da görücüye çıktı.

Çubuk'un çeşitli yerlerinde kurulan çadırlarda görücüye çıkan kurbanlıkların fiyatları, cinsi ve büyüklüklerine göre 250-2 bin 500 YTL arasında değişiyor.

Büyükbaş kurbanlıkların fiyatları 2 bin-3500 YTL arasında değişirken, koyun ve kuzular 250-600 YTL arasında satışa sunuluyor.

Çubuk Mezbahası yanın'da bulunan pazar yerine kurbanlık getiren hayvan sahipleri, satıştan umduklarını bulamadıklarını belirterek, vatandaşların ekonomik sıkıntı nedeniyle kurbanlık alamadıklarını söylediler.

4 gündür 5 adet büyükbaş hayan sattığını belirten bir besici , büyükbaş hayvanları ortalama 2 bin 300 YTL"den satışa sunduklarını kaydetti. Maliyetlerin bu sene çok yüksek olması nedeniyle satışların çok düşük olduğunu aydeden besiciler bu yıl mduklarını bulamaddıklarını söylediler.
Hayvan sahibi M.Ali Geniş'te vakıf ya da bazı kuruluşlar tarafından "bağış" şeklinde yapılan kurban satışından yakınarak, bu tür uygulamaların hayvan pazarlarından satışı sekteye uğrattığını kaydetti.

Kurban'lık almak için hayvan pazarlarının yolunu tutan vatandaşlar ise fiyatların pahalı olmasından yakınarak, bütçelerine uygun kurbanlık hayvan bulmakta zorlandıklarını söylediler.

Ali Öztürk , kurban kesme geleneğini yıllardır sürdürdüğünü ifade ederek, "Kilo ve büyüklük olarak istediğimiz hayvanın satış bedeli bize yüksek geliyor. Bugün fikir sahibi olmak için geldim. Önümüzdeki günlerde alacağım. Hem ucuz, hem de sağlıklı hayvan istiyoruz" dedi.

Ali Çalı'da birkaç arkadaşıyla birlikte ortaklaşa büyükbaş hayvan satın almak için geldiklerini ve 2 bin 350 YTL"ye dana satın aldıklarını kaydetti.

Belediye yetkilileri, hayvan pazarında alıcı ve satıcıyı en iyi koşullarda buluşturmayı hedeflediklerini ifade ederek, çamurun olumsuz koşullarına karşılık, pazar alanını dozerlerle düzenlediklerini kaydettiler.

Hayvan satıcılarının en büyük sorununun, malların güvenliğinin sağlanması olduğunu belirten yetkililer, Hayvan pazarın'da güvenlik önlemlerini artırdıklarını belirttiler.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum