KURBAN SATIŞ NOKTALARI VE KESİM YERLERİ DENETLENDİ

KURBAN SATIŞ NOKTALARI VE KESİM YERLERİ DENETLENDİ

Çubuk’ta kurban satışı ve kesimi yapılacak yerler denetlenerek, toplu kesim yapılacak yerlerin uymaları gereken kurallar tebliğ edildiği bildirildi.

Çubuk’ta kurban satışı ve kesimi yapılacak yerler denetlenerek, toplu kesim yapılacak yerlerin uymaları gereken kurallar tebliğ edildiği bildirildi.

Çubuk Belediyesi Zabıta, Sağlık İşleri ve Temizlik İşleri Müdürlüklerindeki yetkililerinden oluşan Kurban Denetleme Komisyonu tarafından kurban kesim ve satış noktaları gözden geçirildi. Kesim yerlerinin hijyen başta olmak üzere genel kurallara uygunlukları denetlendi. Ayrıca kurbanlık için satılan hayvanların sevk ve sağlık kontrolü belgeleri incelendi.

Denetimlerde görülen eksiklerin giderilmesi için ilgililere gerekli uyarılar da yapıldı. Veteriner hekim Bekir Kılınç, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi tüm tedbirleri alarak, denetimleri yoğunlaştırdıklarını söyledi.

-Hayvan Pazarı Bayramdan Önce Son 4 Gün Boyunca Açık

İlçedeki canlı hayvan pazarı başta olmak üzere 45 ayrı besi çiftliğinde kurban satışı, 46 ayrı yerde de kurban kesimi yapılmasının kararının alındığını söyleyen Sağlık İşleri Müdürü Mehmet Akif Topçu ise, “Kurban kesim yerlerinde vatandaşlarımızın kurban ibadetini usulüne uygun şekilde yerine getirebilmesi için ‘Kurban Denetim Komisyonu’olarak her türlü tedbiri alarak, denetimlerimizi aralıksız sürdürmekteyiz. Komisyonun aldığı karar doğrultusunda halkımıza açık olarak büyükbaş hayvanların kesim yeri olarak Girişim Et Entegre tesisleri, küçükbaş hayvan kesim yeri içinde de Çubuk Belediyesi Canlı Hayvan Pazarı belirlenmiştir. Büyükbaş hayvanların kesimleri 150 TL, küçükbaş hayvanların kesimleri ise 50 TL olarak belirlenmiştir. Hayvan pazarımız 20-21-22-23 Eylül tarihlerinde sürekli açık kalacak” dedi.

-Alo Şikayet 838 25 52

Kurban Bayramı süresince de belediye ekipleri tarafından alanın ve genel çevresinin temizliğinin sağlanarak günlük temizlik ve dezenfekte işlemlerinin gerçekleştirileceğini kaydeden Topçu, büyükbaş hayvan kesimi için sırayı 837 11 54 numaralı telefondan ve kurban bayramı süresince istek, şikayet için 838 25 52 numaralı telefondan zabıta ekiplerine ulaşılabileceğini sözlerine ekledi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum