Kurban kesim yerleri Belirlendi

Kurban kesim yerleri Belirlendi

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla, Ankara'da Belediyeler kurban kesim yerlerini belirledi.

- ÇUBUK BELEDİYESİ

Çubuk Belediyesi kurban kesim yeri olarak Cumhuriyet mahallesi'nde bulunan Girişim Entegre Aş tesislerinde ve Çubuk Belediye'sine ait besi ahırlarında kesim yapılmasına izin verileceğini bildirdi. Belediye zabıtaları'nca gerekli önlemlerin alındığını bildirilen yetkililer ahırların temizlendiğini belirterek kesim sırasında oluşan artıklar için de çalışmaların tamamlandığını ifade ettiler.

- ÇANKAYA BELEDİYESİ

Çankaya Belediyesi Kurban Bayramı'nda, kesim yeri olarak Mühye köyü'nü belirledi. Yediyüz araçlık otopark'ın hizmete gireceği kurban kesim yerinde, su ve tuvalet ihtiyacının karşılanması amacıyla özel bir firma ile anlaşıldığı bildirildi. Zabıta Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, vatandaşların daha seri davranmalarını sağlamak amacıyla kesim sırası uygulamasına geçilecek. Vatandaşlar kesim sırasını zabıta noktalarından edinebilecekler.


- ETİMESGUT BELEDİYESİ

Etimesgut Belediyesi Kurban Bayramı'nda kesim yeri olarak, Elvankent-Elvanköy mezarlığı karşısı, Eryaman –Ayaş yolu üzerindeki Optimum iş merkezi yanı, Eryaman 1. etap pazar yeri, Eryaman devlet mahallesi Güzelkent pazar yeri ve Türk Kuşu-İstanbul yolu üzerindeki askeri müze yanını belirledi.


- KEÇİÖREN BELEDİYESİ

Keçiören Belediyesi Kurban kesim yeri olarak Ovacık Mahallesi'ndeki belediye tesislerini belirlenirken, kesim sırasında veteriner hekim ve zabıtaların kesim süresince görevde olacaklarını açıkladı.

- YENİMAHALLE BELEDİYESİ

Yenimahalle Belediyesi, Veteriner, Zabıta, Temizlik ve Fen İşleri Müdürlükleri olmak üzere ilgili birimleri harekete geçirerek, ilçede kurban satışı ve kesimi yapılacak yerlerin düzenini sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Kesim yerlerine kurulacak "Gebelik Çadırları" sayesinde ise vatandaşlar, satın alacakları hayvanların gebelik muayelerini yaptırabilecekler. Yenimahalle Belediyesi Kurban kesim yerleri olarak, Batıkent Hipodrom karşısında ve Yakacık'ta hijyenik ortamda hizmet veren kurban satış yerlerinin yanı sıra, Batıkent Hipodrom, Yakacık, Ergazi Pazar Yeri, Serhat Pazar Yeri, Andaç Pazar Yeri, Demetevler Pazar Yeri, Şentepe Pazar Yeri, Çamlıca Pazar Yeri ve Çayyolu Pazar Yeri'nde özel kesim yerleri hazırladı.(ANKA)


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.